Hüseyin Avni Coş hayatını kaybetti
ensonhaber.com

Türkiye'nin en çok tanınan bürökratlarından biri olan eski vali Hüseyin Avni Coş İstanbul'daki evine giderken kalp krizi geçirdi.

HASTANEDE KURTARILAMADI

İstinye Üniversitesi Bahçeşehir - Liv Hospital Hastanesine kaldırılan Coş, buradaki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hüseyin Avni Coş hayatını kaybetti

15 TEMMUZ'UN SİMGE FOTOĞRAFI

Uygulamaları, verdiği demeçler ve saç modeliyle sık sık sosyal medyada gündeme gelen Coş, özellikle 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadelesiyle kendinden sıkça söz ettirdi.

Avni Coş'un darbecilere karşı Sakarya'da direniş esnasında verdiği silahlı pozu ise hafızalara kazınarak direnişin sembollerinden biri olmuştu.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş: Millete nasıl ateş ettiniz ARŞİV VİDEO

"MİLLETE NASIL ATEŞ ETTİNİZ"

Direniş sembolü haline gelen bir başka bir görselde, Coş'un darbeci askerlere avazı çıktığı kadar bağırarak "Millete nasıl ateş ettiniz" sözleri de hafızalara kazınmıştı.

Coş yakalanan darbecilere, "Cezanızı göreceksiniz. Millete nasıl ateş ettiniz? Sivil halka nasıl ateş ettiniz? Siz Türk halkı değil misiniz? Size emir veren şerefsiz millete ateş et derse nasıl uyuyorsunuz? Kanunsuz emirden haberiniz yok mu? Kanunsuz emir diye bir şey bilmiyor musunuz?" sözleriyle hesap sormuştu.

Vali Coş'un Emniyet ekiplerini mobeselerden yönettiği an VİDEO

2017'DE MERKEZE ALINMIŞTI

Hüseyin Avni Coş, 1959'da Isparta'nın Eğirdir ilçesinde doğdu. Coş, 1976'da Eğirdir Lisesinden mezun olduktan sonra aynı yıl Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde eğitime başladı, 1977'de geçiş yaptığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin İktisat ve Maliye Bölümünden 1981'de mezun oldu.

1982'de mülki idare amirliğine başlayan Coş, farklı ilçelerde kaymakamlık görevini yürüttü.

Sırasıyla Bingöl, Aksaray, Kırklareli, Aydın, Adana ve Sakarya illerinde valilik görevinde bulunan Coş, 21 Haziran 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesiyle Merkez Valiliğine atanmıştı.

Hüseyin Avni Coş hayatını kaybetti

Hüseyin Avni Coş hayatını kaybetti

Hüseyin Avni Coş hayatını kaybetti