İbrahim Kalın'dan İsveç ve Hollanda'ya Kur'an tepkisi

İbrahim Kalın, "Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'in yakılması, 'Birkaç fanatiğin provokasyonu, abartıp reklamını yapmayalım.' diye geçiştirilecek bir hadise değildir" dedi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
İbrahim Kalın'dan İsveç ve Hollanda'ya Kur'an tepkisi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırılara ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

"Tedbir almak zorundayız"

Kalın, şu ifadeleri kullandı:

“"Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'in yakılması, 'Birkaç fanatiğin provokasyonu, abartıp reklamını yapmayalım.' diye geçiştirilecek bir hadise değildir. Buna izin vermek kötülüğün sıradanlaştırılmasıdır. Nefret suçlarının hafifletilmesidir. Fanatizmin korunması ve ödüllendirilmesidir. İfade özgürlüğü; tahrik, hakaret, aşağılama, küfür ve kutsal değerlere saldırı için kullanılamaz. Başka inançların sembollerine, ülke bayraklarına, kişilik haklarına sistematik saldırılar nasıl hafife alınamazsa Avrupa, İslam'a yönelik saldırılara karşı da tedbir almak zorundadır."”

Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi