İncirlik'ten IŞİD'e operasyon başladı
AA

İncirlik'ten IŞİD'e operasyon başladı

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İncirlik'ten kalkan F-16 uçaklarının, terör örgütü IŞİD hedeflerini vurduğunu açıkladı. CENTCOM'dan yapılan açıklamada, İncirlik'teki hava üssünden kalkan insanlı hava araçlarının (F-16 uçakları) terör örgütü IŞİD'in bazı hedeflerini vurduğu belirtildi.

AYRINTI YOK

Açıklamada, operasyona yönelik daha fazla ayrıntı verilmedi.

CENTCOM, bu operasyonun, Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü (CJTF-OIR) misyonunun bir parçası olarak yerine getirildiğini bildirdi.

ABD UÇAKLARI VE 300 PERSONEL İNCİRLİK'TE

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, 9 Ağustos'ta, IŞİD’e karşı yürütülen Doğal Kararlılık Operasyonları'nı destekleme çabaları kapsamında ABD Hava Kuvvetleri bünyesindeki F-16 savaş uçaklarından 6'sının ve 300 kişilik bir askeri ekibin İncirlik Hava Üssü’ne vardığını açıklamıştı.

ÇAVUŞOĞLU: ABD SADECE KEŞİF UÇUŞU YAPTI

Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İncirlik'ten dün kalkan ABD uçakları herhangi bir operasyona katılmadı, keşif uçuşları yapıyorlar." dedi.

"PYD İLE MÜCADELE YOK"

Çavuşoğlu, IŞİD temizlendikten sonra Suriye sınırında belirlenen kısmın güvenli bölge olacağını ve güvenliği ılımlı muhaliflerin sağlayacağını ifade etti. Bakan ayrıca ABD ile varılan anlaşmada PYD ile mücadelenin yer almadığını açıkladı.

İncirlik'ten IŞİD'e operasyon başladı

İncirlik'ten IŞİD'e operasyon başladı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)