INTERPOL Toplantısı yarın İstanbul'da yapılacak
İHA

Yarın başlayacak INTERPOL'ün 2021'deki 89’uncu Genel Kurul Toplantısı için geri sayım başladı.

25 Kasım gününe kadar sürecek toplantı için üye ülkelerin üst düzey polis şeflerinin yanı sıra kimi ülkelerin içişleri bakanları, bakan yardımcıları, ulusal polis teşkilatlarının üst yöneticileri İstanbul’a geliyor.

165 ÜLKEDEN KATILIM BEKLENİYOR

194 ülkenin üye olduğu teşkilatın kritik sayılabilecek Genl Kurul Toplantısı için şu ana kadar 155 ülke akredite oldu. Yarına kadar 160-165 arası üye ülkeden katılım akreditasyonunu gerçekleştirmesi bekleniyor.

İstanbul’daki Genel Kurul Toplantısı'nda Mikronezya Federe Devletleri’nin INTERPOL üyeliğinin oylanması beklenirken, kabulü halinde teşkilatın üye sayısının 195’e çıkacağı kaydedildi.

INTERPOL Toplantısı yarın İstanbul'da yapılacak

KATILAN ÜLKELER

Ayrıca Genel Kurul Toplantısına Botsvana, Kamerun, Komorlar, Guinea Bıssau, Ürdün, Madagaskar, Nijerya, Ruanda, Sırbistan, Kazakistan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Angola, Surinam, Kongo ve Güney Afrika gibi 15 ülke bakan düzeyinde, Azerbaycan, Bulgaristan, Libya, Myanmar, Rusya, Vietnam, Macaristan, Uruguay ve Yemen bakan yardımcısı düzeyinde, Küba, Kuveyt, Slovenya ve Filipinler “müsteşar” seviyesinde katılım sağlayacağı öğrenilirken, EUROPOL, ASEANAPOL ve BM’nin de aralarında olduğu 17 uluslararası kuruluştan temsilci yer alacak.

645 KAYIT YAPILDI

Toplantıya 51 Emniyet Genel Müdürü düzeyinde katılım beklenirken, Genel Kurul Toplantısı için toplam 645 kişinin kayıt yaptırdığı anlaşıldı. Katılımcı sayısının yarına kadar artması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)