AA

Pendik'te 7 katlı bir otelde yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm oteli sardı.

Otelde kalanlar tahliye edildi ve itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı.

Yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından söndürülen yangında, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Olaydan hemen sonra 3 kişi de yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı

İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangında hastaneye kaldırılan bir kişinin daha yaşamanı yitirmesinin sorucunda 3 kişi hayatını kaybetti.

Yangının nedeni henüz bilinmiyor

Doğu Mahallesi Erol Kaya Caddesi'ndeki 7 katlı otelde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi bölgede

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

Kaymakamlık açıklama yaptı

Pendik Kaymakamlığından yapılan açıklamada, saat 08.00 sıralarında söz konusu adresteki 7 katlı bir otelin 5. katında yangın ihbarı alındığı, olay yerine ivedilikle itfaiye, güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edilerek yangının söndürüldüğü hatırlatıldı.

6 kişi göz altında

Başlatılan tahkikatın sonucunda otelin ortağı, 3 işletmeci ve bir personel göz altına alındı. Otelin ruhsasız faaliyet gösterdiği ve şüphelilerin mührü kırılarak işletildiği belirlendi. 2 şüpheliye ev hapsi uygulandı.

Görgü tanıkları konuştu

Alevlerden kaçan bazı müşteriler yan binanın çatısında kurtarılmayı beklediğini belirten görgü tanıkları yaşananları anlattı.

Yangını gören Samet Işık, yangın sırasında bağırışları duyduklarını belirterek şöyle konuştu:

Yan sokağımızdaki otelde yangın çıktı. Bağrışları duyduk, yardıma geldik. Otelden 4-5 kişi çıktı. Yanında belediyenin el sanatları merkezi var. Oranın çatısına 2 kişi atladı. İtfaiye yangına müdahale edip söndürdü. 2 kişinin cenazesi çıkarıldı otelden.

"2 kişinin çatıya atladığını gördüm"

Mahalle sakini Ahmet Yıldız ise "2 kişinin çatıya atladığını gördüm. Otel olarak kullanıldığını biliyorum. İçeride kalan 2 kişi de kurtulamamış" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)