İzmir'de otobüste çarşaflı kadına çirkin saldırının görüntüleri ortaya çıktı
DHA

İzmir'in Menemen ilçesinde, belediye otobüsünde yolculuk eden  K.Ö. (47) isimli kadın, çarşaf giydiği gerekçesiyle E.Ç. (55) tarafından darbedildi.

"BU ŞEKİLDE GİYİNEMEZSİN"

Saldırgan E.Ç.'nin, olay sırasında K.Ö.'ye "Burası Türkiye Cumhuriyeti, burada bu şekilde giyinemezsin." dediği ve ardından tekme, tokat ve yumruk darbeleriyle kadını yaraladığı ileri sürüldü.

SALDIRGAN TUTUKLANDI

K.Ö.'nün şikayeti üzerine soruşturma başlatan polis, E.Ç.'yi gözaltına alarak emniyete götürdü.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan E.Ç., sevk edildiği adliyede 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama' suçundan tutuklandı.

İzmir'de otobüste çarşaflı kadına çirkin saldırının görüntüleri ViDEO

"KISA SÜRELİ ŞOK GEÇİRDİ"

K.Ö.’nün kardeşi Sedat Gülbakan olaya ilişkin konuşarak “Ablam belediye otobüsüne binip akraba ziyareti yaparken bir anda saldırıya uğruyor. Menemen’den binip Koyundere civarına yaklaşınca, karşısında saldırıyı gerçekleştiren kişi yanındaki bayanın bir anda kalkmasını istiyor. O sırada saldırıyı gerçekleştiren şahıs, ayağa kalkıp pozisyonunu alıyor ve yumruklarla bir anda saldırmaya başlıyor. Saldırırken, ‘Nasıl böyle bir kıyafet giyersin. Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı giyindin. Siz bu şekilde giyinemezsiniz’ diyerek vurmaya çalışıyor. O anda kısa süreli bir şok geçiriyor ablam. Polis memurları aranıyor. Polis geldikten sonra direkt hastaneye götürülüyor ve darp raporu alınıyor. Darp raporundan sonra karakola gidiliyor ve ifadeler alınıyor.” dedi.

İzmir'de otobüste çarşaflı kadına çirkin saldırının görüntüleri ortaya çıktı

“HALA KENDİNE GELEMEDİ”

Kardeşinin psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Gülbakan, şöyle devam etti:

“Bir gün boyunca kendine gelemedi, biz sürekli yanında bulunduk. Konuşurken bile bazen kekeme bir şekilde konuşuyor. Hala etkisi üzerinde, hala atlatabilmiş değil üzerinden iki gün geçmesine rağmen. Hepimiz çok üzgünüz, keşke olmasaydı ama biz de bu şekilde olduğu için yıprandık.”

İzmir'de otobüste çarşaflı kadına çirkin saldırının görüntüleri ortaya çıktı

KARŞIYAKA BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Yaşanan olayla ilgili Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, şu açıklamayı paylaştı:

"Mülhakatımız olan İzmir'in Menemen ilçesinde 05.02.2021 tarihinde
şüpheli E.Ç'nin , başörtülü olmasını gerekçe göstererek mağdure K.Ö'ye saldırı ve darp eyleminde bulunması sebebiyle Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı’nca şüpheli hakkında "Kasten Yaralama ile Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Alenen Aşağılama” suçlarından soruşturma başlatılmış olup; 06.02.2021 tarihinde ifadesi alınan şüpheli, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Alenen Aşağılama” suçundan tutuklanması istemiyle çıkarıldığı Menemen Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanmıştır.

Soruşturma Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle
sürdürülmektedir.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)