Josep Guardiola: Avrupa ve NATO savaşı önleyemedi
AA

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş spora da yansımış durumda.

Birçok futbolcu ve takım Ukrayna'nın yanında desteğini gösterirken, "savaşa hayır" pankartlarıyla müsabakaya çıkıyorlar.

Pazar günü oynanacak Manchester derbisi öncesi ise Katalan teknik direktör Guardiola, Ukraynalı futbolcu Oleksandr Zinchenko ve devam eden savaş hakkında açıklamalarda bulundu.

"NATO VE AVRUPA BAŞARISIZLIK ÖRNEĞİ"

Guardiola, "Politikacılar savaşı önlemek için oradalar ama başarısız oldular. Bayrak ya da toprak parçası değil, sadece para için. Suriye ve Afganistan'da da bunlar oluyor. İşin içinde para yoksa savaş da yoktur. NATO ve Avrupa tamamen bir başarısızlık örneği." dedi.

Ukrayna hakkında bir şeyler söyleyip, söylemeyeceği konusunda ise, "Söylemek sorun değil ancak bu sadece jest" değerlendirmesinde bulundu.

Josep Guardiola: Avrupa ve NATO savaşı önleyemedi

"PREMİER LİG OYUNCULARI UKRAYNA HALKIYLA DAYANIŞMAYA DEVAM EDİYOR"

Oleksandr Zinchenko'nun morali hakkında da konuşan Guardiola, "Savaş devam ettikçe daha kötüleşecek. Ülkesine inanılmaz destek sunuyor. Premier Lig oyuncuları Ukrayna halkıyla dayanışmaya devam ediyor. Zinchenko'nun ailesi orada. Bu durum günlerdir devam ediyor. Ne yazık ki daha da uzayacak gibi. Pazar günü karşılaşmada oynaması büyük cesaret ve motivasyon. O kendisine ne zaman ihtiyacımız olursa sahaya çıkacağını gösterdi" dedi.

Josep Guardiola: Avrupa ve NATO savaşı önleyemedi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)