Kabine toplantısı başladı
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen ve 2 saat süren kabine toplantısı sona erdi.

Toplantıda koronavirüsle mücadele, sokağa çıkma kısıtlamalarında gevşeme,  aşılama kampanyası, yüz yüze eğitime geçiş süreci ve gıda fiyatlarındaki fahiş fiyat artışı konuları görüşüldü.

Gündemin ana başlıkları ise korona ile mücadele ve aşı kampanyasındaki son durum.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantıda koronavirüs ile mücadelede gelinen son noktaya ilişkin kapsamlı bir sunum yaptı.

Koca'nın sunumunda; hafta içi ve hafta sonu kısıtlamalarının etkileri, 81 ildeki son durum, mutasyona uğrayan virüsün yansımaları, aşı temin çalışmaları ve hastanelerin durumuna ilişkin bilgi verdi.

Bu bilgiler ışığında ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda; mevcut kısıtlamalarının ne şekilde ve ne kadar süreyle uygulanacağına, kısıtlamalarda esneme yapılıp yapılmayacağına karar verildi.

Kabine toplantısı başladı

AŞI KAMPANYASI GÜNDEMDE

Yine devam eden aşılama ve aşı temin çalışmaları da ele alındı.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞI KONUSU

Salgının ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya dönük adımlar da Kabine'de görüşüldü.

Pandeminden etkilenen sektörlere verilecek destekler ve gıda fiyatlarındaki artışının önüne geçilmesi için izlenecek politikalar da kapsamlı bir şekilde gözden geçirildi.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşın ezilmesine tahammül edemeyiz.” demişti.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Koronavirüs vakaları dışında, Sağlık Bakanı Koca'nın yapacağı sunum ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleriyle birlikte okulların 15 Şubat'ta açılıp açılmayacağı da ele alındı.

Öğrencilerin 15 Şubat'ta okula dönmesi planlanırken, uzaktan eğitime de devam etmesi gündemde.

REFORM ÇALIŞMALARI VE DIŞ İLİŞKİLER

Hukukta ve ekonomide reform çalışmaları ve terörle mücadele gibi iç gelişmeler ile AB ve ABD ile ilişkiler, Yunanistan ile yürütülen istikşafi görüşmeler, Doğu Akdeniz, Dağlık Karabağ, Libya Ve Suriye gibi dış politika başlıklar da kabine gündeminde yer aldı.

Kabine toplantısı başladı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)