Kahraman Mehmetçik, dağlık alandaki depremzedelere yardım malzemeleri götürdü
İHA

Türkiye 4 gündür, tarihin en büyük felaketi ile mücadele ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 2 şiddetli deprem, büyük yıkımlara, binlerce can kaybına neden oldu.

Geniş bir coğrafyaya yayılarak 10 ili vuran afetin ardından arama-kurtarma çalışmaları başladı.

80'inci saate yaklaşılırken, bir an olsun umutlarını yitirmeyen ekipler, mucizevi kurtarışlar gerçekleştirdi.

Devletin tüm kurumları afet bölgesine sevk edilirken, yurdun dört bir yanından da gönüllü vatandaşlar depremzedeler için seferber oldu.

Mehmetçik seferber oldu

Kahraman Mehmetçik de yine vatandaşını yalnız bırakmadı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinasyonunu yürüttüğü Gaziantep'teki deprem çalışmaları kapsamında, AFAD tarafından organize edilen yardım malzemeleri, dağlık alanlarındaki köylere askeri helikopterlerle ulaştırıldı.

15 dağ köyüne gidildi

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı'nın takip ve koordinesindeki yardımlar, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda toplanarak askerleri personel tarafından askeri helikopterlere taşındı.

Daha sonra havalanan 5 helikopter, 17 sortide İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin 15 dağ köyüne iniş yaptı.

Yardım malzemeleri teslim edildi

7,2 ton içme suyu ve gıda kolisi, 87 çadır, 2 bin 400 bebek bezi ve 700 battaniyeden oluşan yardım malzemeleri, askeri personel tarafından, depremzedelere dağıtıldı.

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı personeli, deprem nedeniyle hasar gören İslahiye ve Nurdağı ilçelerine bağlı dağlık kesimlerdeki Köklü, İdilli ve Koçcağız köylerinin yollarını ulaşıma açtı.

4 bin 210 personel görev aldı

Bu arada jandarma ekipleri, İslahiye Topçu Alay Komutanlığı’ndan temin edilen unimog araçlarla 128 mahalle ve köye koordine edilen yardım malzemelerini ulaştırdı.

Mehmetçik, Gaziantep jandarma bölgesindeki afet bölgelerinde 447 araç ve 4 bin 210 askeri personelle arama kurtarma çalışmalarına katıldı ve yanı sıra bin 90 çadır ve 137 konteyner kurdu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)