Kahramanmaraş merkezli depremlerde ailesini kaybeden acılı baba, hatim çağrısında bulundu
İHA

Türkiye 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı.

Toplam 11 ilde etkili olan sarsıntı; Adana, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Şanlıurfa, Osmaniye, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Elazığ ve Kilis'te büyük yıkıma neden oldu.

Binlerce bina yıkılırken, 43 binden fazla can da yitirildi. Asrın felaketi olarak kayıtlara geçen afet, tarihi yapıları, şehirleri, altyapıları altüst etti.

Hayatını kaybedenlerden geriye ise acılı aileleri kaldı.

Ailesi için hatim istedi

Depremin merkezinde kızını, damadını ve torununu kaybeden acılı bir baba, sosyal medyadan sesini duyurmak istedi.

Videoda, "Kızım Mine için, damadım Mehmet için, torunum Esat için bir hatim indirebilir misiniz?" diyerek vatandaşlara seslendi.

Bunun üzerine Kırıkkale'nin Yahşihan İlçe Sağlık Müdürlüğü de acılı babanın çağrısına kayıtsız kalmayıp, depremlerde hayatını kaybeden sağlık personeli ve acılı babanın ailesi için hatim duası programı düzenledi.

"Bütün arkadaşlarımız bir araya gelerek bir hatim duası okuttuk"

Yahşihan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Sönmez, şöyle konuştu:

Elimizden geldiğince her konuda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Çalışma arkadaşımızın da yakınları vefat etmişti. Çalışma arkadaşımız Gülistan Dinler'in vefat eden yakınları ve bütün canlar için sağlık personelimiz için meslektaşlarımız için bir hatim okutalım istedik. Beraber okuyalım istedik.

Bununla beraber sosyal medyada bir amcamızın çağrısını gördük. Kızı, damadı ve torunu için bütün ihtiyaçlarının ötesinde bir hatim okunmasını istiyordu. Böyle bir çağrıda bulunmuştu. Ona da kayıtsız kalmak istemedik. Bugün de bütün arkadaşlarımız bir araya gelerek bir hatim duası okuttuk. Diliyoruz ve dua ediyoruz ki; ülkemiz, gönül coğrafyamız, insanlık hiçbir zaman böyle felaketlerle karşılaşmasın.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)