Kapalı alanlarda maske yasağı kalktı mı? AMV, market, toplu taşıma...
ensonhaber.com

Dünya yaklaşık 2 senedir maskelerle yaşıyor...

Birçok ülke, açık ve kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunu kaldırdı. Türkiye'de ise özellikle tehlike arz eden varyantlar nedeniyle devam ediyor.

Ancak bir süredir maske yasaklarının rafa kaldırılacağı haberleri gündemi meşgul etmeye başladı. Konuya dair müjdeli haber ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 18.00'de yapacağımız basın açıklamasında maske konusunu da ele alacağız. Ve başka pek çok konuyu." dedi.

Bakan Koca'nın açıklamasının ardından tüm gözler, Koronavirüs Bilim Kurulu topplantısından çıkacak kararlara çevrildi.

Peki maske yasağı kalktı mı? Kapalı alanda maske yasağı var mı yok mu? AVM'de, markette, toplu taşımada maske takmak zorunlu mu? İşte konunun detayları...

KAPALI ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 16.00'da salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantı sonrası Türkiye'nin beklediği açıklamayı yaptı.

Bakan Koca, açıklamasında açık alanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu. Kapalı ortamlarda ise havalandırma yeterliyse, maske takmanın artık şart olmadığını belirtti.

Yapılan açıklamaya göre maske takma zorunluluğu, açık alanlarda kalkarken kapalı alanlarda havalandırmanın uygunluğuna göre devam edecek.

Kapalı alanlarda maske yasağı kalktı mı? AMV, market, toplu taşıma...