Kars'ta vajinasız ve rahimsiz doğan kadına karın içi zarından vajen yapıldı
ensonhaber.com

Kars’ta alışılmışın dışında bir olay yaşandı.

11 çocuklu ailenin kızı olarak doğan Z.T., ergenliğe girmesine rağmen regl olmadı.

Ailesinin doktora götürdüğü Z.T.’ye sağlıklı olduğu söylendi.

Z.T. ise ilerleyen yaşlarında evlendi.

Yaklaşık 8 ay boyunca evli kalan kadın, hayatının şokunu yaşadı.

"Erkeksin beni kandırdın"

Z.T.'ye, eşi “Sen kadın değilsin erkeksin, eş cinselsin, beni kandırdın” ifadeleriyle boşanma davası açtı.

Kars Adliyesi’nde görülen dava sürecinde cinsiyet tayini için hastaneye gönderilen Z.T.’ye, 5 bin kadında 1 görülen MRKH sendromu teşhisi konuldu.

Karın içi zarından vajina yapıldı

Z.T.’nin bu sendrom nedeniyle rahimsiz ve vajensiz doğduğu belirlenirken, laparoskopik cerrahi ile karın içi zarından vajina yapıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren doktor, hastanın üreten yumurtalık ve tüplerinin mevcut olduğunu, yalnızca rahim ve doğum yolu olarak bilinen vajinasının olmadığını belirtti.

Z.T.’ye, karın zarından elde edilen dokularla doğum yolu oluşturuldu.

"İlk gittiğim doktor hastalığımı teşhis edebilseydi evlenmezdim"

Hastalığı nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığını anlatan Z.T., şu ifadelerle devam etti;

Ameliyat oldum, hiçbir sıkıntım kalmadı. Çok şükür, iyiyim. Ameliyatım çok güzel geçti. Hastanede bana doktorlarım ve hemşireler, çok güzel baktılar. Benim gibi olan kızlar, korkmasın. Ben bu durum için intihara kadar gittim. Eşim bana 'Sen eşcinselsin' diyerek tepki gösteriyordu. Söyleyemediğim ve hatırlamak bile istemediğim birçok şey yaşadım. Mahkeme yoluyla Müjde ve Aslıhan Hocam ile tanıştım ve bu ameliyatı oldum. Ameliyat sonrası köyüme döndüğümde insanlar, benim için sevinecekler sanmıştım ama bu defa da herkes bana 'Bu erkekti, ameliyatla kadın yaptılar' diyor. Böyle bir şey yok. Şimdi tek isteğim; bunları unutup, okumak. Zorluklar çektim, bu hastalık yüzünden. Kimse de bana inanmadı, eşim boşanma davası açtığında, hakim bile bana inanmadı. İlk gittiğim doktor hastalığımı teşhis edebilmiş olsaydı elbette evlenmezdim, tedavi olurdum.