Kemal Kılıçdaroğlu: Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bize oy verin
ensonhaber.com

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında kürsüye çıktı.

Gündeme yönelik açıklamalar yapan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la Gezi olayları sanığı Osman Kavala'nın tutukluluğuna değindi.

27-28 Mayıs'ta Van'a gittiğini ve bölgede Selahattin Demirtaş'ın çok sevildiğini gördüğünü söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, oy çağrısı yaptı.

"Van'la kucaklaşmalıyız"

"Oradan yeteri kadar oy alamadıysak kabahat bizde." diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Vanlıların sofrasına oturmamız lazım, konuşmamız, dertleşmemiz lazım. Alanda çok güzel bir ilgi vardı. Van bizim tarihimizin ve kültürümüzün çok önemli bir parçası. Van'ı güçlü bir turizm, tarım merkezi haline getireceğiz. Van'la kucaklaşmak zorundayız." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bize oy verin

"Bize katılın, haksızlıklara susmayacağız"

CHP'nin iktidara geldiği durumda Demirtaş ile Kavala'nın serbest kalacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, şu sözlerle devam etti:

"Vanlılar, haksız ve adaletsiz uygulamalardan çok şikayet ediyorlar. Ben de bu kürsüde defalarca şikayet ettim. Bize oy versin vermesin, bir kişi adaletsizlikle karşı karşıyaysa ona sahip çıkmak politik değil, insani görevimizdir. Çünkü haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır. Haksızlık karşısında susmayacağız. Mahkeme kararlarını uygulamıyorlar, hakimlere baskı yapıyorlar, AİHM kararlarını uygulamıyorlar. Vanlı kardeşlerime söyledim, Osman Kavala'nın da Selahattin Demirtaş'ın da, Harp Okulu öğrencileri 'darbeci' diye yıllardır içeride, onların da hakkını hukukunu savunmak istiyorsanız bize katılacaksınız. 'Beşli çete'lerden, SADAT'çılardan, uyuşturucu baronlarından şikayet ediyorsanız adres belli; bize katılacaksınız."

Kemal Kılıçdaroğlu: Demirtaş'ın serbest kalmasını istiyorsanız bize oy verin