Koronavirüsün en fazla bulaştığı yer: Tam zamanlı çalışan restoranlar
ensonhaber.com

Gazeteci Muharrem Sarıkaya, Habertükt'te yayınlanan Gün Başlıyor programında, koronavirüsün bulaşma oranlarıyla ilgili bilimsel bir çalışmayı gündeme getirdi.

Sarıkaya, ABD'de 2 üniversiteden 7 bilim insanının, 50 milyon Amerikalıyı ele aldığı ortak çalışmasının çarpıcı sonuçları olduğunu söyledi.

"TAM ZAMANLI RESTORANLARDA BULAŞMA EN YÜKSEK"

Çalışmanın sonucuna göre tam zamanlı çalışan restoranlarda korona bulaşma oranlarının çok yüksek olduğunu söyleyen Sarıkaya, spor salonları kafe ve barların, restoranlara göre daha az bulaşmaya neden olduğunu gösteren çalışmanın tablosunu ekrana getirdi.

"RESTORAN SAHİPLERİ KIZABİLİR"

Söz konusu tablonun restoran sahiplerini kızdırabileceğini dile getiren Sarıkaya, sonuçların gerçekçi ve bilimsel bir çalışmanın sonuçları olduğunu söyledi ve restoranlarda yeni bir sistemin hayata geçirilmesi önerisinde bulundu.

Koronavirüsün en fazla bulaştığı yer: Tam zamanlı çalışan restoranlar

Sarıkaya, "Dün bilimsel bir dergide bir yazı okudum. Orada PCR testleri pozitif çıkanların mobil telefonlarından bir takip yapılmış geriye doğru. 50 milyon ABD'li ele alınmış, 7 bilim insanı bu konuda çalışmış. Çalışmadan çok ilginç bir sonuç ortaya çıkartmış. Tam zamanlı çalışan restoranlardaki yayılmanın en yüksek olduğuna kanaat getirmiş." ifadelerini kullandı.

Koronavirüsün en fazla bulaştığı yer: Tam zamanlı çalışan restoranlar VİDEO

Koronavirüsün en fazla bulaştığı yer: Tam zamanlı çalışan restoranlar