Kurban Bayramı'nda kısıtlama yok
AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı'nda koronavirüs nedeniyle alınacak tedbirleri açıkladı.

Kurban Bayramı'nın hep birlikte verilecek bir sınav olduğunun altını çizen Bakan Koca, bu bayramın el öpülmeyecek ve sarılamayacağımız ikinci bayram olduğunu aktardı.

KURBAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI YOK

Kurban Bayramı'nda vatandaşların kendi tedbirlerini kendi almaları gerektiğine vurgu yapan Bakan Koca, Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağını duyurdu.

Kurban Bayramı'nda kısıtlama yok ViDEO

Kurban Bayramı'nda kısıtlama yok

ÖNCEKİ BAYRAMDA BAŞARILI BİR TABLO ÇİZİLDİ

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda uygulanan kısıtlamaların tamamının ele alınması durumunda, kısıtlamalar ile 10 gün sonraki günlük vaka sayısında yüzde 15 azalma olduğunu hatırlatan Koca, "Önceki bayramda elde ettiğimiz sonucu gönüllü kısıtlarla hedefleyelim. İşi ciddiye alalım ki bayram sonrası gözümüz vaka tablosunda olmasın." ifadelerini kullandı.

NAMAZA HERKES KENDİ SECCADESİ İLE GİTMELİ

Bayram namazına katılacak olan vatandaşlara, abdestlerini son ana bırakmamaları çağrısı yapan Bakan Koca, namaza katılacakların kendi seccadelerini götürmelerinin en doğru adım olacağını kaydetti.

TEST KİTLERİ YÜZDE 90 ÜZERİNDE DOĞRU SONUÇ VERİYOR

Sosyal medyada dolaşan test kitlerinin yüzde 40 doğru sonuç verdiği iddialarına yanıt veren Koca, "Test kitlerimizin doğru sonuç verme oranı yüzde 90'ın üzerindedir." ifadeleri ile iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Kurban Bayramı'nda kısıtlama yok

10 BİNDE 26 KİŞİNİN TESTİ POZİTİF

Koronavirüs ile ilgili yapılan saha araştırmasının tamamlandığını kaydeden Bakan Koca, "Saha araştırması bitti. Pozitiflik oranı yüzde 0.26. Yani on binde 26 kişi pozitif olarak aramızda dolaşıyor demektir." ifadelerini kullanarak, hastanelerdeki doluluk oranlarına Ankara ili üzerinden bir açıklama yaptı.

Bakan Koca doluluk oranları ile ilgili "Ankara'da yoğun bakımdaki doluluk oranlarımız yüzde 67, standart yataklarımızın doluluk oranı yüzde 49, solunum cihazlarının ise yüzde 25" dedi.

ZATÜRRE ORANLARI PAYLAŞILACAK

Bakan Koca, bu süreçten itibaren koronavirüs hastalarında kritik eşik olan zatürre oranının da düzenli olarak kamuoyu ile paylaşılacağını aktardı.

İKİNCİ DALGA İÇİN DİKKAT ŞART

Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları, şu ifadeler ile devam etti:

"Dünyanın beklediği ikinci dalga dönemine daha iyi geçiş yapmamız, bugünleri iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Risk devam ediyor.

Birinci dalganın etkisi sürüyor. İstanbul, İzmir pikini tamamladı. Orta Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu'da bazı illerde pik yer yer yeni başladı."

AŞI İÇİN ÇİN VE RUSYA İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Koronavirüs aşısının bulunması ile ilgili açıklamalarda da bulunan Koca, "Önümüzdeki ocak, şubat, mart gibi, yılın ilk çeyreğinde aşının geliştirilmesi mümkün olabilir. Çin ve Rusya ile aşıyla ilgili irtibat halindeyiz, bu konudaki gelişmeleri de iş birliğini de yakinen takip ediyoruz." dedi.

"KİT PİYASASININ ARKASINDA DEV AMA CÜCE YAPILAR OLDUĞU BİLİYORUM"

Bakan Koca, kit piyasası ile ilgili, "Bakanlık olarak 9,8 liranın üzerinde herhangi bir yerli kit alımımız olmamıştır. Küresel firmaların Türkiye uzantıları üzerinden neler yapılmak istendiğini, kit piyasasının arkasında dev ama cüce yapılar olduğunu biliyorum." açıklamasını yaptı.

Kurban Bayramı'nda kısıtlama yok

OKULLARIN AÇILACAĞI TARİH ŞİMDİLİK NET

Bakan Koca, okulların açılması ile ilgili kendisine yöneltilen sorulara, "Okulların açılma takvimini Milli Eğitim Bakanımız 31 Ağustos olarak açıkladı. Okullar bu takvimde eğitime başlamış olacak. Okullardaki eğitimin uzaktan, hibrit veya karma eğitim tarzında mı olacağı konusunda Bakanlık ile Bilim Kurulundaki arkadaşlarımız çalışıyor." cevabını vererek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasının geçerliliğini koruduğunu ve bu hususta çalışmaların sürdüğün aktardı.

Kurban Bayramı'nda kısıtlama yok

Kurban Bayramı'nda kısıtlama yok

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)