Mansur Yavaş'ın adaylık tanıtım toplantısında CHP logosu yer almadı
ensonhaber.com

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı..

31 Mart'ta yerel yönetimler için sandık başına gidecek olan seçmen, 5 yıl boyunca şehrini emanet edecek kişi ve kişileri belirleyecek.

Siyasi partiler de hazırlıklar sürerken, seçimlerin en kritik olduğu yerlerden biri de Ankara.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı yeniden aday gösterdiğini ilan etmesinin ardından ilde seçim çalışmaları başladı..

Bu kapsamda Ankara Spor Salonu'nda "5 Yılın Projelerini Tanıtım Toplantısı" başlığıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıya CHP Genel Başkanı Özür Özel, eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, CHP'li milletvekilleri, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve CHP'nin Ankara ilçe belediye başkan adayları da katıldı.

Toplantının ev sahibi ABB Başkanı Mansur Yavaş, 2019-2024 yılları arasında hayata geçirdikleri projeler ile ilgili sunum yaptı.

Ancak salonda yapılan hazırlıklarda asılan afişler dikkat çekti.

Afişlerde CHP logoları yer almadı

Salona “Bir sevdadır Mansur Yavaş” ve “Sayende kimse yatağa aç girmedi” yazılı pankartlar asılırken, CHP logolarının yer almadığı görüldü..

"Halka suyu, otobüs biletini en uygun fiyattan veriyoruz"

Öte yandan toplantıda konuşan Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

2013 yılında Büyükşehir Belediyemizin bütçe geliri 2 milyar 20 milyon dolar iken bu oran 2023 yılı sonunda 1 milyar 147 milyon dolara geriledi. Hem ekonomik sıkıntının etkisi var, hem de halkı kazıklamıyoruz. Halka suyu, otobüs biletini en uygun fiyattan veriyoruz. Dolayısıyla gelirlerimiz düşüyor.

Pandemi döneminde esnaftan kira almadık, esnafa ceza kesmedik. Bugün ortaya çıkanlar, pandemi döneminde 8 bine yakın esnafa ceza kesti. Gelirimiz 10 yılda yarı yarıya azaldı. Şimdi Ankara halkının tertemiz parası bir kuruş bile israf edilmeden kendi paramız gibi harcanıyor. Kendi paramızı harcamadığımız hiçbir yere 5 kuruş para harcamıyoruz.