ensonhaber.com

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kaldı.

Siyasi partilerin çalışmaları hız kazanırken, CHP'ye bir sürpriz de Memleket Partisi'nden geldi.

Bilindiği üzere Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski partisi CHP ile İstanbul'da aday çıkarmama yönünde görüşmeler yürütmüştü.

İnce konuyla ilgili önce Ekrem İmamoğlu, ardından da Özgür Özel'e görüşmeler gerçekleştirmişti.

'İstanbul'da aday çıkarmama' görüşmeleri tıkandı

Ancak iki partinin görüşmesinden bir sonuç çıkmadı.

Bunun üzerine İnce, yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini duyurdu.

CHP'den yapılan açıklamada ise Muharrem İnce'nin İzmir’den bir ilçe belediyesi ve çeşitli yerlerde belediye meclis üyelikleri istediği için görüşmelerin tıkandığı söylendi.

"Ali Babacan'a onlarca vekil verirken iyi de İnce'ye bir belediye mi veremediniz?"

İnce ise, "Bir ilçe istediysem çok sembolik bir şey istedim. 500 bin oy almış bir parti İstanbul'dan dahi istememişse sizin hemen vermeniz lazımdı zaten. Ali Babacan'a onlarca vekil verirken iyi de İnce'ye bir belediye mi veremediniz? Sizin derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmek." ifadelerini kullandı.

CHP ile yürüttüğü ittifak görüşmelerinden sonuç alamayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'den İstanbul adaylığıyla ilgili hamle geldi.

Partisinin İBB Başkan adayını duyurdu

Partisinin aday tanıtım etkinliğinde konuşan Muharrem İnce, İBB Başkan adaylarının Berk Hacıgüzeller olduğunu duyurdu.

Kazandıkları belediyelerde "3A belediyecilik anlayışı" sağlayacaklarını da belirten İnce, bunların da "akıl, adalet ve ahlak" olacağını kaydetti.

"Belediye başkan adayı yapay zeka ile seçilmez"

Öte yandan 28 Mayıs seçimi öncesinde 6’lı masayı uyardığını söyleyen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Belediye başkan adayı yapay zeka ile seçilmez. Belediye başkan adayını yapay zeka seçmez, örgüt seçer, örgüt, üye seçer. Bu ülkenin sadakate değil liyakate ihtiyacı var. İşinin ehli insanlar olacak. İyi mühendis, iyi doktor, iyi öğretmen olacak. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde uyardık: dedik ki yanlış yapıyorsunuz, bu yaptığınız doğru değil. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olmaz. Bu doğru değil. 6’lı masa bu doğru değil dedik. Yok doğru dediler. 39 milletvekilini verdiler. Yüzde 1 oyu olmayan partilere 39 milletvekili verdiler. Onlardan bir tanesi İstanbul Milletvekili Saadet Partisinden, şimdi Saadet Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, CHP listesinden seçilmiş Saadet Partisi İstanbul Adayı, İstanbul’un 5 yılı boşa geçti diyor” dedi.

"Şimdi adayları belirlerken eş, dost, ahbap diye belirlediler"

CHP’ye eleştirilerine devam eden İnce, “Ne yaptığınızı gördünüz mü? Ben uyardım sizi. Başka biri Gelecek Partisi'nden CHP listelerinden seçilmiş, milletvekili Selim Temurci, ben Murat Kurum’u destekleyeceğim diyor. Utanmazlıkta zirve. Şimdi adayları belirlerken eş, dost, ahbap diye belirlediler. Bakın CHP’de bir gelenek var. CHP’de bir parti içi iktidar var, bir de parti içi muhalefet var. Parti içi iktidar 40 yıldır benim bildiğim seçim gününü düşünür. Seçimi kazanmak için uğraşır. Parti içi muhalefet ise seçimden bir gün sonrayı düşünür. Bu hep böyleydi” şeklinde konuştu.