Metin Feyzioğlu: Hepimiz Ermeniyiz diyenlere inat Türküz
DHA

TBB'de düzenlenen 'Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Açısından 27'nci Yılında Hocalı Katliamı' sempozyumuna, Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim de katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Feyzioğlu, Hocalı'da meydana gelen katliamı soykırım olarak tanımlayarak, "Hocalı'da Taşnak çeteleri tarafından gerçekleştirilen kıyım, belli bir ulusal etnik, ırksal ya da dinsel bir grubun kısmen ya da tamamen ortadan kaldırılması amacıyla işlenen suçlar içinde değerlendirilecek özellikler taşıyor. Özetle bu bir soykırımdır." dedi.

Metin Feyzioğlu: Hepimiz Ermeniyiz diyenlere inat Türküz

"SOYKIRIM YALANINA İNAT HEPİMİZ TÜRKÜZ"

Feyzioğlu, "Her 24 Nisan’da göstermelik çağdaşlık ve modernlik uğruna 'Hepimiz Ermeniyiz' diyerek, kendini Batı dünyasına kabul ettirmeye çalışan, aslında işgal altındaki İstanbul’un aydınımsı bir devamı olan malumlara inat bugün diyoruz ki 'Hepimiz Türküz'" dedi.

Metin Feyzioğlu: Hepimiz Ermeniyiz diyenlere inat Türküz VİDEO

"TÜRK VE MÜSLÜMAN OLDUĞUMUZ İÇİN KATLETTİLER"

Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim de Hocalı’da Türk ve Müslüman oldukları için katledildiklerini söyleyerek, "Türkiye’nin farklı farklı bölgelerinde Kars’ta, Erzurum’da, Iğdır’da ve birçok bölgelerde olmuş hadiseler, katliamlar aynen Hocalı’da olanın bir tecessümüdür. Çünkü o zaman da 1992’de de bizleri Türk ve Müslüman olduğumuz için katlettiler." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)