Mevlüt Çavuşoğlu ile Sergey Lavrov Türkiye'de bir araya gelecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, askeri heyetle Türkiye'ye geliyor...

Haberi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu.

8 Haziran'da yüz yüze görüşme

Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Sergey Lavrov'la 8 Haziran'da bir araya geleceklerini söyledi.

'Buğday' meselesi ele alınacak

Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin detaylarıyla ilgili ise "Karedeniz'de buğday meselesini de kapsayan bir güvenlik koridorunun açılması konusunu görüşeceğiz." ifadelerini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu ile Sergey Lavrov Türkiye'de bir araya gelecek VİDEO

"Kapımız her zaman açık"

Ukrayna'da devam eden savaşa da değinen Bakan Çavuşoğlu, "Ukraynalılara da söyledik. Her zaman kapımız açık, sadece tek tarafla görüşüyoruz imajı vermek istemediğimizi (Ukrayna) Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba'ya söyledim. Askeri bir heyetle gelecek. Bu güvenli koridorun oluşması, gemilerin girip çıkması için neler yapılması gerekiyor, bizim Milli Savunma Bakanlığımız ve askerlerimiz, ilgili birimlerimizle oturacağız ve bunları teknik olarak görüşeceğiz." dedi.

Bu konunun önemli olduğunu ve dünyada ciddi sıkıntılar yaşandığını ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin de bu konunun çözülmesinde kilit bir rol oynadığına vurgu yaptı.

"Güven artırıcı adımlar görüşülecek"

Farklı ülkelerden mevkidaşlarını bu ve gelecek hafta Türkiye'de ağırlayacaklarını belirten Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımız bize talimat verdi. Tamamen bu konuya odaklanmamız gerektiğini söylediler. Gece-gündüz bu koridorun açılması için neler yapılması gerekiyor ona odaklanacağız. En önemli ve öncelikli konu bu. Bu çözülürse iki ülke arasında önemli bir güven artırıcı adım atılmış olacak." değerlendirmesinde bulundu. Çavuşoğlu, dörtlü temas grubunun oluşturulması, faaliyetlerin gözlemlenmesi ve endişelerin giderilmesi için bir merkezin kurulmasının da gündemde olduğunu açıkladı.

Mevlüt Çavuşoğlu ile Sergey Lavrov Türkiye'de bir araya gelecek