Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşıyla görüştü
ensonhaber.com

Türkiye, Suriye ile olan siyasi ilişkilerine devam ediyor.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Şam ziyareti sonrasında Türkiye'ye geldi.

Ankara'da Çavuşoğlu-Abdullahiyan görüşmesi

Ankara-Şam hattında yeniden kurulan diyalog kanallarının ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Ankara'da görüştü.

Bakan Çavuşoğlu ile Abdullahiyan önce baş başa görüştü. İranlı Bakan, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Çavuşoğlu: Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz

Görüşmelerde güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı, Suriye ile başlatılan diyaloğun da masada olduğu belirtiliyor.

Ortak basın toplantısı için Abdullahiyan ile kameraların karşısına geçen Çavuşoğlu, "Gerek Türkiye gerek İran olarak Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini güçlü şekilde destekliyoruz." dedi.

İsveç'e tepki: İfade özgürlüğünden bahsediyorlar

Sözü İsveç'teki terör örgütü PKK'nın provokasyonuna getiren Çavuşoğlu, "Bu eylem, terör propagandasıyla birlikte teröristler tarafından yapılıyor. İsveç'in, ahitnameye baktığınızda bunlarla mücadele sözü var. İfade özgürlüğünden bahsediyorlar. Bu saldırı, ırkçı bir saldırı. Irkçılık İsveç'te suç mu değil mi, onun cevabını versinler.

"Kimse bizi kandırmaya çalışmasın"

Nefret suçu içeriyor. Kimse 'İsveç'te ifade özgürlüğü var. Dolayısıyla bu herhangi bir suç değildir' diye bizi kandırmaya çalışmasın. Bu, ırkçılık ve nefret suçu içeren bir eylemdir. Evrensel değerlere karşıdır, uluslararası hukuka göre suçtur." ifadelerini kullandı.

"Kendini aldatıyor"

Çavuşoğlu ayrıca, "İsveç, kelime oyunlarıyla bizi oyaladığını düşünüyorsa, kendisini aldattığını söylemek isterim. Ya teröristlerin döşediği mayınlara kurban olacaklar ya da herkes, hepimizin güvenliğini düşünerek imzaladığımız ahitnameyi uygulayarak ileriye doğru yürüyeceğiz. Tercih İsveç'indir." diye ekledi.