MİT'ten Gara'da nokta operasyonu: Norşin Afrin ve 4 teröristi öldürdü

Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yine nokta atışı bir operasyona imza attı.

MİT, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK'nın sözde kadın yapılanması sorumlularından Norşin Afrin ve 4 teröristi etkisiz hale getirdi.

2000’li yılların başında terör örgütü PKK’ya katılan Norşin Afrin, örgüte katıldıktan sonra uzun yıllar Türkiye içerisinde faaliyet gösterdi.

TSK'nın Suriye'deki operasyonlarına karşı örgüt tarafından gerçekleştirilen eylemleri organize etti

İlerleyen yıllarda PKK/KCK'nın metropollerde gerçekleştirdiği eylemleri düzenleyen sözde Özel Güç yapısına katılan terörist, örgüt yöneticilerinden oldu.

Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen çok sayıda eylemin talimatını veren Norşin Afrin, TSK'nın Suriye'deki operasyonlarına karşı örgüt tarafından gerçekleştirilen eylemleri organize etti.

MİT'ten Gara'da nokta operasyonu: Norşin Afrin ve 4 teröristi öldürdü

Özel Güç sorumlusu olarak faaliyet gösterdi

Irak Gara alanında sözde Özel Güç sorumlusu olarak faaliyet gösteren Norşin Afrin, Pençe-Kilit Harekatı'na yönelik teröristleri yönlendiriyordu.

Sözde HPG ve YJA Star Askeri Konsey üyesi olan Norşin Afrin, aynı zamanda sözde Gara YJA Star sorumlusu olarak faaliyet göstermeye başladı.

Deşifre olmamak için özel çaba sarf eden Norşin Afrin'in yerinin tespiti için MİT, ajanlarını sahaya sürdü. MİT'in sahadaki ajanları, ilk önce Norşin Afrin'in yerini belirledi ve yakın çevresine sızdı.

MİT'ten Gara'da nokta operasyonu: Norşin Afrin ve 4 teröristi öldürdü

MİT, nokta atışı operasyonuyla teröristin üstünü çizdi

MİT, yürüttüğü hassas çalışma neticesinde Irak'ta yürütülen operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilecek eylemleri bizzat yönetmek üzere Norşin Afrin'in operasyon bölgesine intikal edeceği yönünde istihbarat aldı.

Bunun üzerine MİT tarafından Afrin'e yönelik operasyon kararı verildi. Norşin Afrin ve 4 koruması, MİT'in gerçekleştirdiği operasyonla sarı torbaya girdi.

Öte yandan terör örgütü PKK'nın ise örgüt için çok önemli olan Norşin Afrin'in kaybını, diğer örgüt üyelerinin firarını önlemek amacıyla gizlediği öğrenildi.

MİT'ten Gara'da nokta operasyonu: Norşin Afrin ve 4 teröristi öldürdü