MİT'in 2020 faaliyet raporu açıklandı
AA

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 2020 faaliyet raporu yayınlandı.

MİT Başkanı Hakan Fidan, raporda önemli değerlendirmeler yaptı.

Teşkilatın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde her geçen gün daha güçlü, etkin ve saygın bir yapıya dönüştüğünü vurgulayan Fidan, MİT'in internet sitesinde yayınlanan raporda geçtiğimiz yılın analizini yaparak faaliyetleri anlattı.

"FARKLI TEHDİTLERE KARŞI BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPTIK"

Koronavirüs salgını gölgesinde geçen 2020 yılında teşkilatın tehditlere karşı yurtiçinde ve dışında başarılı çalışmalarına imza attığını belirten Fidan, "Ülkelerin siyasi, ekonomik, sosyal sistemlerinin sınandığına, bölgesel ve küresel ittifakların değişimler geçirdiğine, tehditlerin nicelik ve nitelik itibariyle çeşitlenerek etkisini artırdığına şahit olduğumuz günlerden geçmekteyiz. Teşkilatımız, özellikle koronavirüs salgını gölgesinde geçen 2020 yılında uluslararası sistemde yaşanan dönüşüme ve kendini farklı şekillerde üreten tehditlere karşı devletimizin millî çıkarları doğrultusunda yurt içinde ve yurt dışında başarılı çalışmalara imza attı." ifadelerine yer verdi.

"ÜLKEMİZE KARŞI CASUSLUK FAALİYETLERİNİ DEŞİFRE ETTİK"

Teşkilatın terörle mücadeleyi uluslararası boyuta taşıdığını söyleyen Fidan, "Teşkilatımız 2020 yılı içerisinde kanunun verdiği yetki ve sorumluluk hâlinde, çatışma bölgelerinde ülkemizin millî çıkarları doğrultusunda aktif görevler üstlenmiş, dış istihbarat alanında etkinliğini artırmış, terörle mücadeleyi uluslararası boyuta taşımış, istihbarata karşı koyma alanında ülkemizi hedef alan casusluk faaliyetlerini deşifre etmiş, teknik istihbaratı çalışmalarının ana bileşeni hâline getirmiştir." dedi.

"TEŞKİLATIN BAŞARISI MİLLETİN BEKLENTİLERİNİ ARTIRDI"

Teşkilatın gösterdiği azim ve başarılardan dolayı devletin ve milletin beklentisinin arttığının altını çizen Fidan, "Teşkilat olarak, oyun değiştiren stratejiler üretme, istihbarat alanında yeni metotlar geliştirme, kendi tekniğini dünyadaki değişimler ışığında yenileriyle harmanlama, değişime en hızlı ve esnek şekilde uyum sağlama gayreti içerisindeyiz. Devletimizin köklü kuruluşlarından olan MİT, bir asra yaklaşan tarihin her döneminde ülkemizin bağımsızlığının ve gücünün önde gelen muhafızlarından biri olmuştur.

"ŞEHİTLİK MERTEBESİNE HAZIR GİZLİ KAHRAMANLAR..."

Teşkilat mensupları da yüksek ahlakı kendilerine şiar etmiş, gerektiğinde gözlerini kırpmadan vatan uğruna şehitlik mertebesine erişmeye hazır gizli kahramanlar olarak devletimizin memur ettiği görevlerde tereddütte mahal bırakmadan vatana hizmet etmeye devam edecektir. Bu vesileyle görevleri sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle yâd eder, fedakârca emeklerini ortaya koyan tüm kader arkadaşlarıma teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

2 MİLYAR 449 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI

Söz konusu raporda, Başkanlığın harcama bilgilerine de kısaca yer verildi.

Rapora göre, MİT Başkanlığı geçtiğimiz yıl toplamda 2 milyar 449 milyon TL’lik harcama yaptı.

MİT'in 2020 faaliyet raporu açıklandı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)