Muhammet Emin Akbaşoğlu:  Fransa'da bir poşet, 750-800 euroya doluyor
ensonhaber.com

Türkiye'de enflasyon oranlarıyla birlikte artan gıda fiyatlarıyla  hane ve iş yerlerine gelen fahiş faturalar, kamuoyunun gündemine oturdu.

Gıdadan akaryakıta elektrikten doğalgaz faturalarına kadar birçok kalemde peş peşe uygulanan zamların geri alınması için protestolar başlarken konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, dün gece Habertürk TV canlı yayınında ekonomik değerlendirme yaptı.

ENFLASYON HESABI

Kübra Par ile Açık ve Net programına çıkan Akbaşoğlu, Türkiye’de ekonomik krizin küresel nedenlerinin olduğunu anlatarak bu düşüncesini, Avrupa’da artan enflasyon oranlarıyla desteklemek istedi. Ancak Akbaşoğlu'nun yanlış enflasyon hesabı tartışmalara neden oldu.

Muhammet Emin Akbaşoğlu:  Fransa'da bir poşet, 750-800 Euro'ya doluyor VİDEO

FRANSA'DA ALMANYA'DA BİR POŞET 750 EUROYA DOLUYOR

Türkiye'deki enflasyonu Avrupa'daki enflasyonla karşılaştırmak isteyen Akbaşoğlu, "Sıkıntıları görmüyor değilim, yaşadıklarımızı Avrupa ile Amerika ile bütün dünya ile kıyas etmek zorundayız. Sonuç itibarıyla bunun sadece Türkiye'yi etkileyen bir sıkıntı ve kriz olmadığını dolayısıyla Fransa'da, Almanya'da 150 euroya dolan bir poşet, bugün 750-800 euroya doluyor. Dolayısıyla orada da yüzde 6-7 oranında 1'lerin altındayken enflasyon 6-7 kat artmış." deyince araya Kübra Par girdi.

“Yüzde 6-7 artıyorsa 6-7 kat artmış olmaz ama” diyen Kübra Par’a karşılık  Akbaşoğlu ise düşüncesinde ısrar etti.

Muhammet Emin Akbaşoğlu:  Fransa'da bir poşet, 750-800 euroya doluyor

"FARKLI DEĞERLENDİRMELER SÖZ KONUSU OLDU"

Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Habertürk ekranlarındaki sözleriyle ilgili açıklama yaptı.

Akbaşoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir televizyon kanalında enflasyon ile ilgili açıklamalarına ilişkin düzeltme yapmak istediğini belirterek, "Kastımızla lafzımız arasında ortaya çıkan fark nedeniyle farklı değerlendirmeler söz konusu oldu." ifadesini kullandı.

Pandemi dolayısıyla fiyat artışları ve enflasyon oranlarındaki yükselme nedeniyle bütün dünyada yaşanan duruma ilişkin değerlendirme yaptığını anlatan Akbaşoğlu, enflasyon oranını ifade ederken 4-5 kat artan fiyatlardan bazı örnekler verdiğini söyledi.

AK Partili Akbaşoğlu, canlı yayındaki sözlerine ilişkin konuştu

"4-5 KAT FİYAT ARTIŞININ SÖZ KONUSU OLDUĞUNU BEYAN ETMİŞTİM"

Akbaşoğlu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa'da da dünyada da son 40-50 yılın en büyük fiyat artışlarının olduğunu, enflasyon oranlarının arttığını, bununla beraber bazı ürünlerde de 4-5 kat fiyat artışının söz konusu olduğunu beyan etmiştim. Bu konuyla ilgili lafzımızla kastımız arasındaki bu farkı da kamuoyuyla paylaşmak istiyorum."

Muhammet Emin Akbaşoğlu:  Fransa'da bir poşet, 750-800 euroya doluyor