Bağlar ilçesinde kaybolduktan sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'a ilişkin Nevzat Bahtiyar'ın yargılandığı davada oğlu İbrahim Bahtiyar, duruşma günü aracında ‘ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle tutuklandı.
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos 2024’te kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin dava devam ediyor.
Kamuoyu vicdanında derin yaralar bırakan Narin Güran davasında, geçtiğimiz günlerde görülen duruşmada kritik bir karar çıktı.
NEVZAT BAHTİYAR'A 17 YIL HAPİS
Davada, sanık Nevzat Bahtiyar önceki gün 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, ‘Kasten öldürmeye yardım etmek’ suçundan 17 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Karar duruşmasına verilen arada, taraf aileler adliyeden ayrıldı.

OĞLUNUN ARACINDAN 2 RUHSATSIZ SİLAH ÇIKTI
Bu sırada Nevzat Bahtiyar’ın oğlu İbrahim Bahtiyar ve yanındaki 2 akrabasının bulunduğu araç, durumlarından şüphelenilmesi üzerine yunus timleri ekipleri tarafından durduruldu.
Araçta yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
TUTUKLANDI
Gözaltına alınan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
İbrahim Bahtiyar, çıkarıldığı mahkemede ‘Ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan tutuklandı.

YAKALANDIKLARI ANLAR KAMERADA
Diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.
Öte yandan, şüphelilerin yunus timleri tarafından yakalandığı anlar kameraya yansıdı.
