Nissan CEO'su Carlos Ghosn'un kaçırılma davasında karar açıklandı
İHA

29 Aralık 2019'da Japonya'daki ev hapsinden gizli bir operasyon ile kaçan eski Nissan CEO'su Carlos Ghosn, Türkiye üzerinden anavatanı olan Lübnan'daki evine gitmişti.

Ghosn'un kaçırılmasına ilişkin devam eden davada karar açıklandı.

2 KİŞİYE 4 YIL HAPİS

Ghosn'un kaçırılmasına yardım ettiği gerekçesiyle yargılanan hava yolu şirketi yöneticisi Okan Kösemen, pilotlar Noyan Pasin ve Bahri Kutlu Sömek 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza alan pilotlardan Noyan Pasin, karara tepki gösterdi.

Pasin, "O kadar çalışan, gümrükçü, polis şüphelenmedi ama bizim şüphelenmemiz bekleniyor. Şüphelenmediğimiz için ceza aldık." dedi.

"TEMYİZ EDECEĞİZ"

Somut bir delil olmadan karar verildiğini iddia eden Pasin, "Sadece 'nasıl şüphe duymazsın' deniliyor. İstanbul'a indiğimizde de o kadar çalışan, gümrükçüler, polisler, yer görevlileri hiç kimse şüphelenmedi ama bizim şüphelenmemiz bekleniyor. Biz şüphelenmediğimiz için ceza aldık. Temyiz edeceğiz." dedi.

Noyan Pasin'in avukatı Erem Yücel ise, mahkemenin 'göçmen kaçakçılığı' suçundan karar verdiğini söyleyerek "Biz verilen 4 yıl 2 ay hapis cezası kararının doğru olmadığını düşünüyoruz. Gerekçeleri açıklanmadı cezanın, gerekçesi açıklandığında istinaf yapacağız. İnfazı çıkmaz cezanın yatarı kalmadı." ifadelerini kullandı.

Nissan CEO'su Carlos Ghosn'un kaçırılma davasında karar açıklandı

OLAYIN GEÇMİŞİ

Hakkındaki yolsuzluk suçlaması nedeniyle ev hapsinde tutulan Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn, 29 Aralık’ta gece saatlerinde Osoka’dan İstanbul’a bir iş jeti ile kaçmıştı.

Bir grup paralı asker yardımıyla kaçan Ghosn, 30 Aralık’ta Atatürk Havalimanı’na iniş yapmıştı.

Ghosn, Atatürk Havalimanı’nda başka bir jet ile Beyrut’taki Refik Hariri Havalimanı’na götürülmüştü. Ghosn’un İstanbul aktarmalı kaçışına Türkiye’den de aralarında pilotların olduğu şüphelilerin yardım ettiği tespit edilmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olaya ilişkin hazırlanan iddianamede, Okan Kösemen, Noyan Pasin, Özgü Bilge Bayram, Bahri Kutlu Sömek ve Serhat Kahvecioğlu hakkında ‘iştirak halinde göçmen kaçakçılığı’, şüpheli hostesler Nesrin A. ve Serpil K.K. hakkında ise ‘suçu bildirmeme’ suçundan ceza talebinde bulunulmuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)