Ömer Çelik: Bayrağımızın yakılmasını lanetliyoruz
ensonhaber.com

Ayasofya Camii'nin 86 yılın ardından tekrar ibadete açılmasını hazmedemeyen Yunanistan'da protestolar düzenlendi.

Selanik'te düzenlenen protestolara çok sayıda gösterici katılırken, Türk Konsolosluğu'na yakın bölgede gerçekleştirilen protestolar sırasında Yunanlılar faşist bir davranış sergileyerek Türk bayrağını yaktı.

ÖMER ÇELİK, FAŞİST YUNAN'I LANETLEDİ

Yunanistan'da hazımsızlık sonucu meydana gelen bu davranışa Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yunanistan’da şanlı bayrağımızın yakılmasını şiddetle lanetliyoruz. Ayasofya Camii’nin açılmasını güya protesto etmeye çalışan Yunan faşistlerini cesaretlendiren siyasileri kınıyoruz..." ifadeleri ile yanıt verdi.,

"ER YA DA GEÇ ANLAMAYA MECBURDURLAR"

Twitter hesabından açıklama yapan Ömer Çelik, Yunan siyasilerin kendi toplumlarını zehirlediklerinin altını çizerek, "Kendilerini Bizans’ta zanneden bu hayalperestler Ayasofya Camii’nin dünkü mesajını er ya da geç anlamaya mecburdurlar. Kendi bayraklarının yanına dün Bizans bayrağı asanlar ve yas ilan edenler bayrağımıza saygısızlık yapamazlar. Bayrağımızı yakan faşistler, dün Ayasofya Camii’nde, bayrağımızın gölgesindeki milletimizin mesajını iyi anlamalıdır." dedi.

"BAYRAĞIMIZIN VE SANCAKLARIN DEDİĞİ GİBİ, ORASI AYASOFYA CAMİİ'DİR"

Ömer Çelik, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Bayrağımıza dün eşlik eden sancaklar ve Ayasofya Camii’nde verilen mesajlar hafızamızın sadece tarihe değil geleceğe ait olduğunu da gösterdi. Ayasofya Camii tüm insanlığın ortak değeri olarak herkese açıktır. Bayrağımızın ve sancakların dediği gibi, orası Ayasofya Camii’dir."

Ömer Çelik: Bayrağımızın yakılmasını lanetliyoruz