AA

Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri için Bilecik'e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, törenin ardından Bilecik Valiliği'ni ziyaret etti.

Bakan Bak, Vali Şefik Aygöl ve milli sporcular tarafından Valilik bahçesinde çiçekle karşılandı.

Kurum amirleri ve diğer ilgililerle selamlaşan Bak, ziyaret anısına Valilik bahçesine çınar fidanı dikerek can suyu verdi.

Toplantı düzenlendi

Bak, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra Bakanlığının Bilecik'teki yatırımlarının değerlendirildiği toplantıya başkanlık etti.

Ziyaretin ardından kentte yapımı devam eden 2 bin kişilik Yüksek Öğrenim Yurdu inşaatını inceleyen Bak, daha sonra AK Parti Bilecik İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu.

Parti binasında teşkilat mensuplarına hitap eden Bakan Bak, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde parlamentonun çoğunluğunu kazandıklarını ve 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Seçimi ile Cumhur İttifakı olarak Türkiye'yi büyütmeye devam ettiklerini söyledi.

"Yeni tesislerle ilgili arkadaşlarımızın talepleri var"

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bütün hücreleriyle sahada olduklarını vurgulayan Bak şu ifadeleri kullandı:

Biz de süratle gençlerimize hizmet etmek için devam ediyoruz. Tabii ülkemiz genç bir nüfusa sahip. Bu genç nüfusu en iyi şekilde yetiştirmek için çalışıyoruz. Bilecik'te iyi yatırımlar yapılmış, yenilerini de istediler. Onları da gerçekleştireceğiz. Onları süratle yerine getireceğiz. Bilecik ve Bozüyük için de yeni tesisleri yapmak üzere planlamalarımızı yapıyoruz. İnşallah onların da tekrar yakında müjdelerini vereceğiz.

Türkiye Yüzyılı'nın yeni kabinesi olarak sahada olduklarını ve önceliği deprem bölgesine verdiklerini dile getiren Bak, bölgede yeni konutları süratle yaptıklarını kaydetti.

"Gençlerimize güveniyoruz"

Bakan Bak, çok güzel bir gençliğin geldiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ben geçen hafta Ankara'da TEKNOFEST'teydim. Ülkesini, vatanını seven, araştıran, büyüyen, gelişen, güçlü, Türkiye'nin bir parçası olan bir gençlik geliyor. Sayıları artıyor. 1 milyona yakın ziyaretçi oldu. Havacılığa, uzaya, teknolojiye, aşina gençlerimiz var. Biz de gençlik merkezlerinde Dene Yap atölyeleriyle, kodlamalarla gençlerimizi, çocuklarımızı teknolojiye yönlendiriyoruz. Onun yanında gençlik merkezlerimizde, sosyal tesislerimizde, sosyal aktiviteler, müzikle, resimle, folklorla, halk oyunlarıyla, dil eğitimiyle başta olmak üzere hepsini gerçekleştiriyoruz. Gençlerimize güveniyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı, onların bakanlığı.

"Belediye seçimlerinde yeni bir zafer için çalışacağız"

Türkiye'nin zor bir coğrafyada olduğunu ve zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Bak, şu ifadelere yer verdi:

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm dünyaya şunu söyledik. Dedik ki 'Biz güçlü Türkiye olarak adımlarımızı sağlam atarak geliyoruz.' Ben daha önce de NATO Komisyon Başkanlığı yaptım. Yurt dışındaki toplantılarda hep şunu söylüyorlardı. 'Bu sefer AK Parti kaybedecek. Tayyip Erdoğan gidecek.' Ben de her toplantıda o milletvekillerine şunu söylüyordum, 'AK Parti kazanacak. Millet kazanacak.' Şunu bilmiyorsunuz. Asla unutmayın. Bu millet mandacılığa karşıdır. Dışarıdan emir almaz. Sadece ve sadece kendisini kimin yöneteceğine kendisi karar verir. Başkasının talimatını almaz. Başkasını dinlemez. Kararını o verir ve kararını verdi. Ne dedi? Cumhur İttifakı, Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeyi yönetmeye devam edecek. 'Biz emir almayız, biz talimat almayız. Biz başkalarının piyonlarına oy vermeyiz' dedi ve şunu da ilave etti. 'Bu ülkede ezan dinmez, bayrak inmez. Bu millet asla diz çökmez. Talimat almaz. Sadece ve sadece kendisi karar verir.' Aziz milletimizin fıtratı bu. O yüzden yine 31 Mart'ta tekrar belediyecilikle, belediye seçimlerinde yeni bir zafer için çalışacağız.

"Uyuşturucuyla mücadelede hep beraber hareket etmemiz lazım"

Dünyada en önemli spor tesislerine sahip ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğine dikkati çeken Bakan Bak, sözlerini şöyle tamamladı:

Sayın Cumhurbaşkanımızın spordan gelmesi, sporu çok iyi bilmesi, gençlik yatırımlarını, gençlerle ilgili yatırımları desteklemesi bizim için bir avantaj. Biz de hiç durmadan bu tesisleri, bu yatırımları devam ettireceğiz. Bize destek oluyor, sağ olsun. Gençlerle ilgili konulara destek oluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim önceliklerimizden biri bağımlılıkla mücadele. Bütün ailelere söylüyorum. Annelere söylüyorum. Uyuşturucuyla mücadelede hep beraber hareket etmemiz lazım. Bu kötülüklerden gençlerimizi, çocuklarımızı korumamız lazım. Size ne düşüyor? Çocuğunuzu, gencinizi, yeğeninizi, torununuzu alıp spor tesislerine getirmek düşüyor. Havuzlara getirin, sahalara getirin, gençlik okullarımıza, yaz okullarımıza getirin. Kış okullarımıza getirin. Ama uyuşturucudan, içkiden, kötü alışkanlıklardan uzak tutalım. Bu ülkeyi seven, bu ülkenin değerlerini bilen gençlerimizi yetiştirmek... Bakın Ahlat'taydık, Malazgirt'teydik. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Kütahya'daydık. Çanakkale'deyiz. Sarıkamış'tayız. Bu ülkenin temel değerlerini ortaya koyan yerlerdeyiz. Bugün de Söğüt'teyiz. Bu ulu çınarın dikildiği yerdeyiz. Oraya geldik. Oradaki şenliklere geldik. Bu ülkenin temel değerlerini, bu coğrafyanın temel dirilişini, kurtuluşunu, kuruluşunu simgeleyen değerleri de gençlerimize anlatmamız gerekiyor.

Bakan Bak'a ziyaretlerinde AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İl Başkanı Serkan Yıldırım, bazı belediye başkanları ve teşkilat mensupları eşlik etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)