- Haberler
- Gündem Haberleri
- Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda 1 terörist öldürüldü
Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda 1 terörist öldürüldü
- AA
- 27.04.2021 - 12:21
- Güncelleme : 27.04.2021 - 12:39

Irak’ın kuzeyine başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları başarıyla devam ediyor.
Bölgedeki hain teröristler tek tek tespit edilerek etkisiz hale getiriliyor.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde icra edilen operasyonların planlandığı gibi ilerlediğini belirtti.
"ŞEHİT ÇALIM'IN KANI YERDE KALMADI"
Bakanlık, "Avaşin-Basyan bölgesindeki Pençe-Yıldırım operasyonu sırasında şehit düşen kahraman silah arkadaşımız P.Söz.Er Mustafa Çalım’ın kanı yerde kalmadı, kalmayacak." ifadeleriyle kahraman şehidimizin saldırıya uğradığı bölgede tespit edilen 1 PKK'lı teröristin kaçamadan etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
SİLAHLARIYLA BİRLİKTE ÖLDÜRÜLDÜ
Öte yandan teröristin yanında AK-47 piyade tüfeği, RPG-7 roketatar ve 2 adet mühimmat ele geçirildi.
MSB, açıklamanın devamında, "Operasyonlar sırasında şehit düşen Kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, değerli ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadesine yer verdi.