Pınar Gültekin davasında 9'uncu duruşma
DHA

Muğla'da üniversite okuyan Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de eski sevgilisi Cemal Metin Avcı tarafından canice katledilmişti.

Olay sonrası Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı tutuklanmıştı.

Sanık Mertcan Avcı, 15 Şubat 2021’deki duruşmada imza atma yükümlülüğü ve yurt dışı çıkışına çıkış yasağı ile tahliye edilmişti.

KATİLİN AİLESİNDEN 4 KİŞİYE İDDİANAME

Pınar Gültekin'in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sanık Cemal Metin Avcı'nın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ile ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın da 'delilleri yok etme, gizleme ve değiştirme' suçunu işlediğini iddia ederek şikayetçi oldu. Muğla Cumhuriyet Savcılığı, 2 Ekim 2020’de şüpheliler hakkında ek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Avukat Epözdemir ise karara itiraz etti. Muğla Sulh Ceza Hakimliği de itirazın kesin olarak reddine hükmetti. Epözdemir, Muğla Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği kesin kararın Adalet Bakanlığı tarafından kanun yararına bozulması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Başsavcılık, kararı bozarak 4 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmasına karar verdi.

Pınar Gültekin davasında 9'uncu duruşma

AYRI AYRI CEZA ALMALARI TALEP EDİLDİ

Savcılık, şüpheliler Selim Avcı, Ayten Avcı, Eda Karagün ile Şükrü Gökhan Orhan'ın kasten adam öldürme sonrasındaki zaman diliminde, olay mahalline birlikte gidip, suç delillerini yok ederek gizlediklerine dair haklarında yeterli şüphe bulunduğuna kanaat getirerek ayrı ayrı cezalandırılmalarına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, ilerleyen süreçte her iki dosyanın birleştirilmesine karar verdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Geçen yıl 27 Eylül'de görülen 6'ncı duruşmada, cinayetten sonra olay yerine giderek delilleri gizlemeye çalıştıkları iddia edilen sanığın annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın da savunmaları alındı.

Şüphelilerin tamamı savunmalarında, suçlamaları reddetti.

9'UNCU KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

Sanıklar hakkında bugün 9'uncu duruşma gerçekleşti.

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşaya tutuklu sanık Cemal Metin Avcı, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanıklar Mertcan Avcı, Şükrü Gökhan Orhan, Selim Avcı, Eda Karagül ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Rahatsızlığı bulunan Ayten Avcı ise duruşmaya katılmadı.

PINAR'IN YAKILMADAN ÖNCE YAŞADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Yoklama ile başlayan duruşmada, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu'nca gönderilen rapor okundu. Raporda heyetin yaptığı kapsamlı inceleme sonrası Pınar Gültekin'in yaşadığı sırada alevlere maruz kaldığı ve yaşamını yitirdiği belirlendi.

Cemal Metin Avcı'nın avukatları, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu'nca gönderilen raporu incelemek için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti, talebi kabul etti.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme, Sanık Cemal Metin Avcı'nın tutukluluk halinin devamına; diğer sanıkların ise tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı 14 Şubat tarihine erteledi.

Pınar Gültekin davasında 9'uncu duruşma

Pınar Gültekin davasında 9'uncu duruşma

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)