Pınar Gültekin'in babası: Beni arayan kişi Süleyman Girgin'dir
ensonhaber.com

Muğla'da öldürülen Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, 'CHP milletvekilinin kendisini arayarak zanlının ailesine yönelik şikayetinden vazgeçmesini istediği' iddiasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Gültekin, kendisini arayan kişinin CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin olduğunu söyledi.

"VAZGEÇ, KAMU DAVASI DEVAM EDİYOR DEDİ"

Gültekin, "Taziye dileklerinde bulundu. Taziye dileklerinden sonra, 'Vazgeç, kamu davası devam ediyor' dedi." diye konuştu.

Sıddık Gültekin, telefon konuşmasının 1.5-2 dakika sürdüğünü belirtti.

BABA SIDDIK GÜLTEKİN'DEN CHP'Lİ VEKİLİN ARAMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Baba Sıddık Gültekin'in açıklamaları şu şekilde:

"Ayın 23’ünde Muğla milletvekili Süleyman Girgin olduğunu söyledi. Taziye dileklerini iletti. Taziye kelimesinden sonra 'davadan vazgeç' dedi bana. Kamu davası devam eder. Biz senin yanındayız ne gerekiyorsa yapacağız dediler.

Pınar Gültekin'in babası: Beni arayan kişi Süleyman Girgin'dir ViDEO

"DEFALARCA ARADILAR, NE KADAR PARA İSTERSENİZ VERİRİZ DEDİLER"

Karşı tarafın annesinin de CHP ilçe başkanlığında olduğunu biliyorum. Aynı partideler. Söylediğim kelimeler, harfi harfine doğrudur. Aksi ispat edilirse intihar ederim demişim. Kızınız olursa siz kabul eder misiniz? Ben kabul etmedim. Telefonu da olayı da kapattım. Kızımın taziyesi bitti. 20 gün sonra CHP ilçe başkanı Aydın Sadık Beyefendi arkadaşlarımı, akrabalarımı devreye soktu. Neyse geldiler. İnanmadım ilk önce.

Sizi kim aradı dedim. Süleyman Girgin dediler. Telefonu çıkart dedim. Çıkardı, beni arayan kişi ile aynı olduğunu gördüm Defalarca beni aradı. Defalarca görüştük. 'Ne kadar para istersen veririz' dediler. 'Davadan vazgeç' dediler.

Pınar Gültekin'in babası: Beni arayan kişi Süleyman Girgin'dir

"BEN YAŞAYAN BİR ÖLÜYÜM"

Benim kızıma Muğla’dan iftiralar atıldığı için ben bu davadan vazgeçmeyeceğim. Ben yaşayan bir ölüyüm.

Sonra İstanbul’a geldim. 2 kez daha aradı. Ben neden yalan atayım? Siyasi çıkarım mı var? Zaten derdimle uğraşıyorum. Tüm Türkiye kamuoyuna söylüyorum. Haberlere çok üzülüyorum. Neden iftira atayım. Hiçbir siyasi partiye üye değilim olmayacağım da. İftira atmıyorum. CHP’ye de mâl etmiyorum. Ben kişiler üzerinden konuşuyorum.

Daha sonra Veli Ağbaba beni aradı. Ağbaba'ya da aynı şeyi söyledim. Özgür Özel Bey aradı. Aynısını ona da söyledim. 4 Ocak'ta açıklama yapacaktım. Baktım çok yalan haberler var. Ben mecbur kaldım. Bugün açıklama yaptım.

Pınar Gültekin'in babası: Beni arayan kişi Süleyman Girgin'dir

"HABER ÇIKMADAN HİZAN'DA CHP İLÇE BAŞKANINI GÖREVDEN ALIYORLAR"

Haber çıkmadan Hizan'da CHP ilçe başkanını görevden alıyorlar. Çünkü Özgür Özel Bey 'gerekeni yapacağız.' dediler. Özel bana dedi ki, 'Sonuna kadar yanındayız. Davayı da takip edeceğiz.'

Beni arayan kişinin de bu olduğunu söylediler. Diyelim ki ben yalan atıyorum. Bir ilçe başkanı neden yalan atsın? Neden 10 sefer arasın? Bazı insanlar parasına malına güveniyor. Benim kızım satılık değil arkadaşlar. Muğla'da diri diri yakıldı. Bu kabul edilecek bir şey değil. Bir insanı öldüreceksin, parayla insanları bağlayacaksın. Böyle bir şey kabul edilemez. Artık Pınar'lar ölmesin. Türkiye'de kadın cinayeti yaşanmasın. Tüm Türkiye'nin de arkamda olduğunu hissediyorum. Hiçbir soru da almıyorum. Teşekkür ederim."

Pınar Gültekin'in babası: Beni arayan kişi Süleyman Girgin'dir

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin (27), korkunç bir cinayete kurban gitmişti.

Cinayeti işleyen kişinin Gültekin'in eski erkek arkadaşı Cemal Metin Avcı olduğu ortaya çıkmış ve dava süreci başlamıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise CHP'li bir milletvekilinin, öldürülen Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin'i telefonla aradığı ve "davadan vazgeçmesi" talebinde bulunduğu iddiaları gündeme gelmişti.

Pınar Gültekin'in babası: Beni arayan kişi Süleyman Girgin'dir