Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Müslüm itirafçı oldu
AA

PYD/PKK'nın eski lideri Salih Müslüm'ün, 'Viyan Şervan' kod adlı yeğeni Dalya Mahmut Müslüm, 15 Temmuz tarihinde ikna çalışmaları sonucunda teslim olmuştu.

Mersin Emniyet Müdürlüğüne teslim olan terör örgütü elebaşılarından Salih Müslüm'ün 21 yaşındaki yeğeni Dalya Müslüm'ün sorgusu 12 gün sürdü.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolü için Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen Müslüm, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

SERBEST KALDI

Mersin Adliyesi'ne getirilen Dalya Mahmut Müslüm, savcıya verdiği ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İTİRAFÇI OLDU

Kırmızı bültenle aranan Salih Müslüm’in öz yeğeni olması nedeniyle terör örgütünün yönetim kademesinin yaptığı gizli toplantılara katıldığı belirtilen Dalya Mahmut Müslüm’in, özellikle örgütün  son aylardaki yapılanması, alınan kararlar ve stratejisi ile ilgili güncel istihbari bilgiler verdiği öğrenildi.

SALİH MÜSLÜM TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AVRUPA SÖZCÜSÜ

Terör örgütünün kadın yapılanması YJA içerisinde görev yapan, kırmızı kategoride aranan Esma Samur kod adlı terörist Gülten Alataş'ın yakın korumalığını yapan Dalya Mahmut Müslüm’in, amcası Salih Müslüm'ün terör örgütünün Suriye’deki siyasi kanadı PYD’nin sözcülük görevini yürüttüğünü, bu nedenle özel önem verildiğini anlattı.

Dalya Mahmut Müslüm, Avrupa bağlantılarının güçlü olduğunu aktardı.

TERÖR KAMPINDA TEKNOLOJİK SİLAH EĞİTİMİ

Örgütün kamplarında verilen eğitimleri anlatan Dalya Mahmut Müslüm, teknolojik silah ve mühimmatların başta ABD olmak üzere Avrupa ülkelerinden de geldiğini, teröristlerin drone kullanmaları için de özel olarak eğitildiğini söyledi.

KISA SÜRE ÖNCE DE EŞİ TESLİM OLDU

Dalya Mahmut Müslüm’in, 2013 yılında Suriye'nin Aynularab bölgesinden örgüte katıldığı, Suriye-Kamışlı'da üst düzey teröristlerin de aralarında olduğu örgüt üyelerine şoförlük ve korumalık yaptığı öğrenildi. Dalya Mahmut Müslüm'in hamile olduğu, eşinin de kısa süre sonra güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

TÜRKİYE SINIRLARINDA SUÇA KARIŞMADI

Bu arada, Dalya Mahmut Müslüm’ün örgütle ilgili verdiği bilgiler ve Türkiye sınırlarında suça karışmadığı gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

PKK elebaşı Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Müslüm adliyede ViDEO

Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Müslüm itirafçı oldu

Salih Müslüm'ün yeğeni Dalya Müslüm itirafçı oldu

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)