Prof. Dr. Nevzat Tarhan, açık ilişkiyi anlattı
ensonhaber.com

İlişkilerin çeşitlilik kazandığı modern dünyada açık ilişki, tartışmalara neden olan bir tür olarak ortaya çıktı.

Çiftlerin birliktelikleri sırasında farklı kişilerle cinsel birleşme yaşamalarına karşı durmayan bu ilişki türünün psikolojideki yerini, Prof. Dr. Nevzat Tarhan anlattı.

PROF. DR. NEVZAT TARHAN'IN TÜM AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Ensonhaber editörü Meliha Balaman'ın sorularını yanıtlayan ünlü psikiyatrist, son dönemlerde sık sık duyduğumuz açık ilişki nedir ve açık ilişki psikolojide nereye konumlanır sorularına cevap verdi.

Nevzat Tarhan, açık ilişkiyi savunan insanların modern olduklarını düşündüklerini fakat açık ilişkinin insan doğasına aykırı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, açık ilişkiyi anlattı

"AÇIK İLİŞKİYİ SAVUNAN BİR ÖRNEK ANLATIM.." VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Kendisine gelen bir açık ilişki vakasından bahseden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, hastasının başlarda memnuniyet duyduğu açık ilişkide, bir zaman sonra partnerini kıskanmaya başladığını şu ifadelerle anlattı:

"Açık ilişkiyi savunan bir örnek anlatayım. Bir vaka gelmişti bana. İki taraf da biz moderniz diyor, iki tarafın da cinselliği başkalarıyla yaşamasını erkek de, kadın da normal görüyor.

"EŞİNİN ARKADAŞIYLA CİNSELLİK YAŞAMASINA İZİN VERİYOR VE SEYREDİYOR.." VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Hatta dışarıdan eşinin yakın arkadaşıyla cinsellik yaşamasına izin veriyor ve seyrediyor. Daha sonra kadın, eşinin kendi arkadaşıyla beraber olmasıyla ilgili bir rahatsızlığını beyan etti bana. 'Eşim benimle cinsel olarak beraber olurken bana sarılışına göre onun vücudunu sarıp sarmalaması daha kuvvetliydi, bundan çok rahatsız oldum.' dedi. Bu demek insanın biyolojik doğasına aykırı çünkü o da kıyas yapıyor ve rahatsız oluyor. Kısa vadede özgürlük gözüküyor ama bu aldatıcı bir özgürlük."

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, açık ilişkiyi anlattı