Putin, Karabağ toplantısı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdi
AA

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferi sonrasında Ermenistan, Rusya öncülüğünde barış yapmak zorunda kalmıştı.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında varılan mutabakatın ardından, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 11 Ocak'ta Moskova'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ev sahipliğinde bir görüşme gerçekleştirdi.

ARAYIP BİLGİ VERDİ

Putin, 10 Kasım'da yapılan barış anlaşmasının hatlarını belirlemek üzere yapılan görüşmeye ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Rusya Devlet Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a konu hakkında bilgi verdi.

Görüşmesinde, zirvenin sonuçlarından birinin Azerbaycan ve Ermenistan'ın ilişkilerini normalleştirme niyetinin teyidi olduğu vurgulandı.

Ayrıca, Türkiye-Rusya Ateşkes Kontrol Merkezi oluşumu ve Dağlık Karabağ çatışma bölgesindeki tüm askeri eylemler ele alındı.

Putin, Karabağ toplantısı konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bilgilendirdi

GEREKEN KATKI VE DESTEK SAĞLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin bölge istikrarı ve barışı adına açılan yeni dönemde gereken katkı ve desteği sağlayacağını ifade etti.

Dağlık Karabağ'da, Azerbaycanlıların ve Ermenilerin, barış gücüne veya gözlem faaliyetine ihtiyaç duymadan birlikte yaşamasını sağlayacak şartları oluşturmak istediklerini belirten Erdoğan, bu gerçekleştiğinde tüm dünyaya Türk-Rus ortaklığının yapıcı sonuçlarını bir kez daha göstermiş olacaklarını dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)