ensonhaber.com

Rize'de, tüm şehirlere örnek olacak bir etkinlik düzenlendi.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen mahalli idareler seçiminde Rize'de muhtarlık görevi yapmaya hak kazanan 343 köy muhtarına yönelik yol, su, imar vb. konularla ilgili kurumların görev ve yetkileri hakkında İl Özel İdaresi tarafından "Köy Muhtarları Çalıştayı" hayata geçirildi.

Çalıştayda, muhtarlara bu konularda bilgilendirmeler yapıldı.

Bilgi verildi, talepler alındı

4 etaptan oluşan çalıştayın ilk grubunda Merkez ilçe, Güneysu ve Derepazarı ilçelerindeki köy muhtarları ile İl genel meclis üyelerine yönelik bilgilendirme yapıldı.

Rize Öğretmenevi'nde düzenlenen çalıştayda, 15 masada 19 konu hakkında İl Özel İdaresi personeli ve ilgili kurum müdürleri tarafından muhtarlara ve İl genel meclis üyelerine bilgilendirmeler yapıldı.

Çalıştayda muhtarlardan, köylerinde en önemli 3 konuyla ilgili talepleri de alındı.

Toplantıda ayrıca bağımlılıkla mücadele konusunda Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından bilgilendirmeler yapıldı.

"Yetkiyi en iyi şekilde kullanmanız için bu çalışmayı yaptık"

Çalıştayda konuşan Vali Baydaş, “Aramızda tecrübeli ve yeni seçilen muhtarlarımız var. Vatandaşlarımızın sizlere verdiği yetkiyi en iyi şekilde kullanmanız için bu çalışmayı yaptık. Bugün yaptığımız bu çalışma devlet kurumlarından hizmet almada, talep ve istekte bulunmada sizlere yol gösterici olacaktır.

"Bekli de Türkiye genelinde ilk defa yapılıyor"

5 yıllık süreç içerisinde sizlerden nasıl bir çalışma beklediğimizi, muhtarlarımızın köyleriyle ilgili nasıl çalışmalar yapmak istediğini karşılıklı istişare edeceğiz. Bu bekli de Türkiye genelinde ilk defa yapılıyor. 4 etap halinde il genelindeki bütün köy muhtarlarımızla bu toplantımızı yapacağız. Bu toplantılarda muhtarlarımızın ilgileneceği her hususla ilgili değerlendirmeler yapılacak.” dedi.

Toplantıya; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Derepazarı Kaymakamı Samet Yükselecek, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, İl Genel Meclis Başkanı Ali İmran Büyük, Milli Parklar Bölge Müdürü Cüneyt Aloğlu, Afad İl Müdürü Mehmet Salih Avcı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş, Tarım ve Orman Müdürü Murat Genc, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, İl Genel Meclis Üyeleri ve köy muhtarları katıldı.