Ruhsar Pekcan'ın görevine son verildi
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile iki yeni bakanlık kurulurken 3 yeni bakan ataması yapıldı.

Yaşanan bu kabine revizyonunda en dikkat çeken değişiklik ise Ticaret Bakanlığı'ndaki değişim oldu.

Ticaret Bakanlığı'na Ruhsar Pekcan'ın yerine Mehmet Muş getirildi.

Pekcan'ın ismi ise son günlerde eşi Hakan Pekcan ile sahibi oldukları şirketten bakanlığın bazı kurumlarına yaptığı dezenfektan satışı ile gündeme gelmişti.

Söz konusu şirketten, Ticaret Bakanlığı'nın belli kurumlarına 9 milyon TL değerinde dezenfektan satışı yapıldığı iddiaları gündeme geldi.

Ardından Ticaret Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

TİCARET BAKANLIĞI SATIŞI DOĞRULADI: 9 MİLYON TL DEĞİL, 507 BİN 880 TL

Açıklamada, "27 Şubat-23 Aralık 2020 tarihleri arasında, Karon Mühendislik ve Nanoksia Biyoteknoloji şirketlerinden bakanlığımızca 1.5 milyon TL ile 9 milyon TL arasında dezenfektan alımı yapılarak fatura kesildiği yönündeki gerçekle hiçbir alakası olmayan iddialar kamuoyunu yanıltacak şekilde asılsız ve çarpıtılmış olarak yansıtılmaktadır. Yüzde yüz doğal olan nanoksia dezenfektan; satışı yapan firmanın adı ya da sahibi sebebiyle değil, hem diğer alkol bazlı dezenfektanların hem de kendi satış fiyatının da oldukça altında olması ve pandemi sebebiyle en hızlı şekilde temin edildiği için ilaveten tercih edilmiştir. Bakanlığımızca KDV hariç toplam 6 milyon 556 bin 816 TL tutarında salgınla mücadeleye ilişkin maske, alkol bazlı dezenfektan, siperlik, eldiven gibi ürün tedariki yapılmışken, KDV hariç 507 bin 880 TL’lik dezenfektan ilgili mevzuatın emredici hükümleri çerçevesinde gerekli tüm ürün/fiyat araştırmaları yapılarak, piyasa fiyatlarından oldukça aşağıda, usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, üretici Nanoksia Biyoteknoloji firmasından yapılan 507 bin 880 TL’lik dezenfektan tedariki, direk üretici firma yerine en iyi fiyat veren ikinci firma tarafından temini gerçekleşseydi 853 bin 600 TL’ye tekabül edecektir." denildi.

"GÖREVİNE SON VERİLMİŞTİR"

Diğer yandan görev değişikliği için yayınlanan kararnamede, Ruhsar Pekcan için kullanılan "görevine son verilmiştir" ifadesinin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın iki ayrı bakanlığa ayrılmasıyla görevinden alınan Zehra Zümrüt Selçuk için kullanılmaması dikkat çekti.

Ruhsar Pekcan'ın görevine son verildi