Rusya'dan ayçiçek yağı taşıyan gemiler yola çıktı
ensonhaber.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, Türkiye'ye gelecek yağ ve buğday gemilerinin geçişine izin verileceğini söylemişti.

AYÇİÇEK YAĞI YÜKLÜ 4 GEMİ YOLA ÇIKTI

Açıklamanın ardından Rusya'nın Yeisk ve Rostov Limanı'nda bekleyen ayçiçek yağı yüklü 4 gemi, Türkiye'ye doğru yola çıktı.

17 MART'TA MERSİN'DE OLACAK

Gemilerin 15 ve 17 Mart tarihlerinde Mersin'de olmaları planlandı.

DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Rusya'nın Yeisk Limanı'nda bekleyen 6099 ton ayçiçek yağı yüklü gemi Kerch kanalını geçerek seyre başladı, 15 Mart'ta Mersin'de olması beklenmektedir. Ayçiçek yağı yüklü diğer 3 gemi ise Rostov Limanı'ndan kalkış yapmış olup 17 Mart'ta ülkemize varmaları planlanmaktadır" denildi.

BUĞDAY YÜKLÜ GEMİLER DE YOLA ÇIKTI

Öte yandan, Denizcilik Genel Müdürlüğü yaptığı son açıklamada buğday, kömür, demir filizi ve küspe-kepek taşıyan gemilerin de yola çıktığını duyurdu.

Rus limanlarında bekleyen Türk sahipli/işletmecili gemilerden 6’sı daha limanlardan kalktı. Kömür, demir filizi, buğday ve küspe-kepek taşıyan gemilerimizin 5’i ülkemize biri Romanya'ya seyre başladı. Kerch Boğazı trafiğe açılmış olup tüm gemilerimizin kalkış yapması bekleniyor.

Rusya'dan ayçiçek yağı taşıyan gemiler yola çıktı

Rusya'dan ayçiçek yağı taşıyan gemiler yola çıktı