Saadet Partisi'nde Temel Karamollaoğlu'nu devirecek isim belli oldu
ensonhaber.com

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son yıllarda CHP ve HDP ile oldukça yakın ilişkiler içerisine girdi, kurulan ittifaklarda yer aldı.

Saadet Partisi'nin ittifaklardaki rolü, bazı kesimler tarafından 'baston' görevi olarak nitelendirildi.

Temel Karamollaoğlu'nun uyguladığı politikalar, Saadet Partisi tabanında yıllardır büyük bir rahatsızlığa neden oluyor.

Parti içerisindeki kriz, Oğuzhan Asiltürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin ardından iyice gün yüzüne çıktı.

CUMHUR İTTİFAKI MI MİLLET İTTİFAKI MI

Asiltürk, net bir şekilde söylemese de gönlünün Cumhur İttifakı'ndan yana olduğunu belli etti.

Karamollaoğlu ise Oğuzhan Asiltürk'ün bu açıklamalarına karşı hiçbir şekilde Cumhur İttifakı'na katılmayacaklarını söyledi.

Karşılıklı restleşmeler üzerine Oğuzhan Asiltürk cephesi çalışmalarına hız verdi.

Temel Karamollaoğlu'na karşı yeni bir genel başkan adayı çıkarmaya hazırlanan Asiltürk ve çalışma arkadaşları, Mete Gündoğan ismi üzerinde karar kıldı.

HADİ ÖZIŞIK: BANA BİR BİLGİ GELDİ...

Habertürk'te Veyis Ateş'in sunumuyla ekrana gelen programda konuyla ilgili açıklama yapan gazeteci Hadi Özışık, "Oğuzhan Asiltürk'ün Saadet Partisi'ni kongreye götüreceği yönünde bana bir bilgi geldi. Bu durum Saadet Partisi'nde bir başkan değişikliği anlamına gelebilir. Temel Karamollaoğlu'nun yerine ise Prof. Dr. Mete Gündogan'ı getirmeyi planlıyorlar. Kesin olmamakla birlikte yüksek sesle duyurulan bir ifade." dedi.

Prof. Dr. Mete Gündoğan, ekonomi üzerine yaptığı çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken bir isim.

KARAMOLLAOĞLU İSTENMİYOR

Oğuzhan Asiltürk'ün bu terchinin ortaya çıkmasıyla beraber, Temel Karamollaoğlu'na karşı cephe alanların sayısı da arttı.