İHA

Sarıyer Büyükdere’de bulunan Santa Maria Katolik Kilisesi’nde dün düzenlenen silahlı saldırıda ayine katılan 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan, başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Faillerin 12 saat geçmeden İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı polisler tarafından yakalandığı olayla ilgili 51 şüpheli de gözaltına alınmıştı.

Katolik Kilisesi Episkoposu da cenazeye katıldı

Saldırıda hayatını kaybeden Tuncer Murat Cihan için Kağıthane Nurtepe Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazeye; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten, Katolik Kilisesi İstanbul Episkoposu Massimiliano Palinura, Tuncer Cihan’ın annesi Huriye Cihan, erkek kardeşi Engin Cihan, ablası Özlem Cihan, kuzeni Murat Cihan ile akrabaları ve yakınları katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze töreninde İmamoğlu, aileye başsağlığı diledi.

Annesi tabuta sarılıp gözyaşı döktü

Ardından da cenaze törenine geçildi. Cihan’ın annesi, ayakta durmakta güçlük çekince sandalyeye oturtuldu.

Cemevi dedesi tarafından namazın kıldırılması sonrasında helallik alınarak dua edildi.

Namaz sonrası anne Cihan’ın tabuta sarılıp, gözyaşı dökmesi yürekleri dağladı.

Daha sonra omuzlara alınan Tuncer Murat Cihan’ın cenazesi, Eyüpsultan Hasdal Mezarlığı’nda toprağa verildi.

"Melek gibi bir insandı"

Olayla ilgili konuşan Cihan’ın kuzeni Murat Cihan, şu ifadeleri kullandı:

Söylenilen şeylerin çoğu doğru değil. Birçok çelişkili haber var. Kendisi amcamın çocuğu oluyor. Kimseye zarar vermeyen bir insandı. Pazar günü gezme amacıyla kiliseye gitmiş. Zaten kendisinin yüzde 80 engelli raporu var. Vakit geçirmek ve gezme amacıyla oraya girmiş. O esnada bu kahrolasıca insanlar gelmiş. Bizim garibanı bulmuş, olan bize oldu. Bunu yapanların eline ne geçti, karıncayı bile incitmeyen bir insanı hunharca öldürdüklerinde ellerine ne geçti, ben merak ediyorum şu an mutlular mı, vicdanları rahat mı? Dünyada alacak, verecekle ve parayla işi olmayan birisiydi. Melek gibi bir insandı.

“Kötülük kilisenin içinde girdiği için daha çok gayretli olmamız lazım”

İstanbul Episkoposu Massimiliano Palinura da şunları söyledi:

Kötülük kilisenin içinde girdiği için daha çok gayretli olmamız lazım. Daha çok dua etmemiz lazım. Kusura bakmayın, çok duygulandım. Merhum kardeşimiz saf bir melek gibi cemaatimizi kurtarmaya çalıştı. Bunun için hayatını kaybetti. Bu kardeşimiz, kötülük yapanlara karşı çıktı ve engellemeye çalıştı. Bu yüzden ilk olarak o öldürüldü. Bunun için ailesine minnettarlık göstermeye geldik. Merhametli Allah, bu üzüntü içinde bulunan aileye teselli versin.

"İçimiz kaynıyor. Ne oluyorsa gençlerimizi oluyor"

Cenazeye katılan mahalle sakinleri ise, "Hayat böyle işte. Ne oluyorsa garibanlara oluyor. Aynı mahallede yaşadığımız ve ailesinin tamamını tanıdığımız biriydi. Melek gibi bir insandı ve çok iyiydi. İçimiz kaynıyor. Ne oluyorsa gençlerimizi oluyor." diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)