İHA

Türkiye, ilkbahar mevsimine giriş yaptı.

Birçok ilde kent merkezlerinde kar etkisini göstermeyince vatandaşlar kayak merkezlerine yöneldi.

Bunların başında ise en önemli doğa ve kayak turizm merkezlerinden Uludağ yer aldı.

Yılın son kayak keyfi

Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Uludağ, sezon sonu yaklaşmasına rağmen hafta sonları pistlerde yoğunluk yaşamaya devam ediyor.

Mart sonuna kadar kayak sezonunun devam etmesi beklenirken tatilciler ise yılın son kayak keyfini yaşıyor.

"Kayak malzemeleri fiyatlarında esneme yapıyoruz"

Şimdilerde Uludağ’da tatilciler sezon sonu indirimlerini değerlendiriyor.

Tatilcilerin fırsatları değerlendirmesi gerektiğini söyleyen sektör temsilcisi Yahya Usta, “Şubat ayında karın yağması ve yoğun rezervasyonun olması sebebiyle güzel sezon geçirdik. Bahsettiğimiz bu yoğunluk hala devam etmekte. Mevcut kar bizi mart sonuna kadar götürebilecek durumdayken, en kısa sürede tekrar bir yağış bekleniyor. İyi bir sezon geçirdik ve bu sezon mart sonuna kadar devam eder gibi gözüküyor. Ocak ve şubat ayındaki yoğunluk rakamları, mart ayında biraz daha zayıflıyor. İşletmeciler personel anlamında da biraz eksiliyor, doğal olarak bu durumu tatilciye de yansıtıyorlar. Bizler de biraz daha kayak malzemeleri fiyatlarında esneme yapıyoruz, tatilciler de bu fırsatı değerlendiriyor.” şeklinde konuştu.

"Bu hafta sonu çok kalabalık olacak"

Tatil için Uludağ'a gelen Doğukan Boztepe, "Uludağ’a her hafta sonu gelirim, snowboard kayıyorum. Profesyonel bir kayakçının bir tık alt düzeyindeyim. Son haftaya girmiş bulunmaktayız, sezonun bitmesine yaklaşık on gün kaldı. Bu hafta sonu çok kalabalık olacak, belki de sezonun en kalabalık günü olacak. Herkesin buraya gelmesini beklerim son zamanlar kaymak için, gelemeyenler ise artık bir dahaki yılı bekleyecekler." ifadelerini kullandı.

Bilindiği üzere sezon boyunca Uludağ'da 4 kişilik ailenin kişi başı 10 bin lira olmak üzere, ortalama 40 bin lirayı gözden çıkardı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)