Sivas'ta velayet altındaki çocuk tesliminde yeni uygulamaya geçildi
DHA

Ayrılan çiftlerin velayet davaları boyunca icra yoluyla yapılan çocuk teslimleri, kamuoyunda vicdanları rahatsız eden görüntülere neden oluyordu.

Konuya el konularak Adalet Bakanlığı'nca bir dizi adımlar atıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilen ve 30 Kasım 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren 7343 sayılı İcra ve İflas Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile 'Çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulması'na ilişkin yeni düzenlemeler yapıldı.

ÖZEL TESLİM MERKEZLERİ OLUŞTURULDU

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Adalet Bakanlığı tarafından çocuk teslimi ve çocukla kişisel ilişki kurulmasına dair ilam veya tedbir kararlarının yerine getirilmesine ilişkin işlemlerin yapılabilmesi için valilikler ve belediyelerin desteği ile özel teslim merkezleri oluşturuldu.

Bu kapsamda hazırlık çalışmaları tamamlanan 11 ilden biri olan Sivas'ta da bugün uygulama hayata geçti.

Sivas'ta velayet altındaki çocuk tesliminde yeni uygulamaya geçildi VİDEO

Velayet altındaki çocukların teslimi uygulaması Sivas'ta başladı -1

SİVAS'TA 8 NOKTA HİZMET VERECEK

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, uygulamanın yapılacağı 8 noktadan biri olan Alibaba Mahallesi Aile Destek Merkezi'ni (ADEM) ziyaret etti.

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, burada uygulama hakkında bilgi verdi.
Sivas'ta hazırlanan 8 noktada uygulamanın yapılacağını söyleyen Uğurlu, "Bu işlemler çocuğun üstün yararı gözetilerek ve çocuk merkezli bir yaklaşımla yerine getirilecek. Çocuk dostu dizayn edilen uygun teslim mekânlarında uzmanlar tarafından zorla değil, taraflarla ve çocuklarla iletişim kurularak, daha çok rızaya dayalı olarak yerine getirilecek. Taraflardan ücret talep edilmeyecek.

"MASRAFLAR BAKANLIKÇA KARŞILANACAK"

Yapılacak tüm masraflar Adalet Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Öncelikle çocukla ve taraflarla iletişim kurularak çocukların beklentileri, eğitim ve öğretim hayatları gözetilecek. Taraflara doğru ebeveynlik rolleri ve bu süreçte nasıl davranmaları gerektiği konusunda danışmanlık verilebilecek." dedi.

Velayet altındaki çocukların teslimi uygulaması Sivas'ta başladı -2

Velayet altındaki çocukların teslimi uygulaması Sivas'ta başladı -5

Velayet altındaki çocukların teslimi uygulaması Sivas'ta başladı -6

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)