DHA

İstanbul'un Fatih ilçesinde yaşanan kaza gündemdeki yerini koruyor.

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un, motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e arkadan çarparak ölümüne neden olduğu kazayla ilgili yeni bilgilere ulaşıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, dosyaya kaza anına ilişkin yeni görüntüler de girdi.

Asli kusurlu çıktı

Avrasya Tüneli çıkışında meydana gelen kazadaki yeni görüntülerin ardından, Adli Tıp Kurumu’ndan ek rapor beklendiği belirtildi.

Kurumdan kusur raporu geldi. Rapora göre; şüpheli Mohamud ‘asli derecede’, Göçer ise ‘tali derecede’ kusurlu olarak aktarıldı.

Takip mesafesini korumadı

Gündüz vakti görüşün açık olduğu yolda seyri sırasında olay yerine doğru yaklaşan otomobil sürücüsünün sağa şerit değiştirme manevrası yapmak istediğinde, ilerisinde yine aynı şeritte seyretmekte olan ve hız azaltarak sağa doğru yönelen motosikletin de şerit değiştirmekte olduğunu dikkate alması zamanında uygun fren tedbiri ile beraber takip mesafesini koruyarak motosikletin gerisinde duruşa geçmesi veya motosikletin sol tarafından kontrollü şekilde seyrine devam etmesi gerekirken bu hususlara riayet etmeyerek ‘asli derecede’ kusurlu olduğu kaydedildi.

Sağana manevra yaparak kazaya etki etti

Düzenlenen raporda, yolda sağa şerit değiştiren ve devamında hızını duracak seviyede azaltıp son olarak da hafif sağa manevra yaptığı görüntü kaydından anlaşılabilen motosiklet sürücüsünün ise bu hareketleri sırasında arkasından gelmekte olan otomobilin seyir durumuna dair yeterli ayna kontrollerini yapmamış, otomobilin de kendisi gibi şerit değiştirmekte olduğunu dikkate almamış ve 80km/h azami hız limitli bu yolda duracak hıza düşüp son olarak bulunduğu sağ şerit içinde sağa manevra yapmış bulunmakla kazaya etki ettiğinden ‘tali derecede’ kusurlu olduğu aktarıldı.

4. şeritte dönüş yapmaya çalıştı

Dosyada yer alan görüntülerde, Yunus Emre Göçer'in seyir halindeyken arka fren lambasının yandığı, şüpheli Mohmed Hassan Sheıkh Mohamud'un kullanmış olduğu siyah renkli aracın saat 12.52 dakika 15. saniyesinde kamera açısına girdiği aktarıldı.

Mohamud'un kullandığı aracın saat 12.52 dakika 16. saniyesinde arka fren lambalarının anlık olarak yandığının görüldüğü belirtildi. Görüntü tutanağında, Göçer'in yolun 3 ve 4. şerit çizgisinde seyir halindeyken 4. şeride geçerken arka fren lambasının yandığı, 4. şerit içerisinden dönüş yapmaya çalıştığının değerlendirildiği belirtildi.

Kazadan 12 saniye sonra dörtlü flaşörleri yaktı

Tutanakta ayrıca, saat 12.52 dakika 18. saniyede 16 AFL 804 plakalı motosiklet ile 06 CD 4581 plakalı otomobilin çarpıştığı anda, şüphelinin kullandığı aracın arka fren lambalarının yandığı aktarıldı.

Saat 12.52 dakika 19. saniyesinde çarpışma anı sonrasında şüphelinin aracına ait arka fren lambalarının yanmadığı ve 3. şeride doğru seyir halinde olduğu, şüphelinin çarpışmadan 12 saniye sonra aracının dörtlü flaşörlerini yakarak araçtan indiği, Göçer'e doğru gittiğinin görüldüğü belirtildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)