Süleyman Soylu: CHP'nin tutuklu gazeteciler raporunda 117 terörist var

Mersin'de 27 Eylül tarihinde polisevine teröristler tarafından saldırı düzenlendi.

Saldırıya karşılık veren güvenlik güçleri ile 2 kadın terörist arasında çatışma çıktı.

Saldırıda 1 polis memuru şehit olurken 1 polis memuru ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

CHP'nin Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda yer aldı

Saldırıyı düzenleyen PKK'lı 2 teröristten birinin, Zozan Tolan kod adlı Dilşah Ercan olduğunu açıklandı.

Öte yandan terörist Ercan'ın CHP'nin Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda yer alması tepkilere yol açarken saldırıyı gerçekleştirenin Dilşah Ercan olmadığı yönünde iddialar ortaya atıldı.

Süleyman Soylu: CHP'nin tutuklu gazeteciler raporunda 117 terörist var

Sosyal medyada polemik yaşandı

Konuya ilişkin tartışmalar devam ederken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında, sosyal medyada polemik yaşandı.

Polemiğin ardından Bakan Soylu, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunmak üzere gazetecilerin karşısına geçti.

Süleyman Soylu: CHP'nin tutuklu gazeteciler raporunda 117 terörist var VİDEO

"Kılıçdaroğlu özür dilemelidir"

Konuşmalarında Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu'nun yapması gereken 'Biz bir hata yaptık' diyerek özür dilemektir. Sanki PKK birçoğu sivil olan insanların kaldığı polisevimize katliama dönüşecek saldırı gerçekleştirmemiş, sanki şehitlerimiz olmamış, sanki uzun zamandır ilk kez böyle bir eylemle ilk kez karşılaşmamışız gibi bir utanmazlık ve bir yüzsüzlük ile Kemal Kılıçdaroğlu, hem bundan 9-10 yıl önce bir yüz karası olan tutuklu gazeteciler raporunu aklamak hem PKK terör örgütüne sığınarak attığı bu adımlarla bilmeden anlamadan hem kendisini hem partisini hem de raporu hazırlayanları ihbar ederek, aslında büyük bir felaketin kendileri için kapılarını aralamaktadırlar.

(Tutuklu gazeteciler raporu) Bu liste içinde 91 PKK-KCK, 17 MLKP, 9 DHKP-C'li terörist var. Dilşah Ercan teröristtir, bu saldırı ile ilişkilidir."

Süleyman Soylu: CHP'nin tutuklu gazeteciler raporunda 117 terörist var

"Ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum"

Saldırıyı gerçekleştiren 2 kişiden birinin Dilşah Ercan olmadığı iddialarının ortaya atılmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"İki gündür kirli propaganda yürüten Erdoğan ve yaveri fotoroman Süleyman… Öldürülen teröristin DNA raporuna rağmen, tam 2 gündür yalan söylediniz, havuz medyanız manşetler attı. Oysa ben ne dolaplar çevirdiğinizi iki gündür biliyorum. Bile bile yalan söylediniz.

Şimdi çıkın ve teröriste ait DNA raporunu açıklayın, bu millet bir kez ağzınızdan doğru bir şey duysun. Başsavcıya dosyaya el koyun dediniz. Başsavcıya sesleniyorum, o dosyayı gizlemeye çalışma, biliyoruz gerçekleri… Utanmıyor musunuz!"

Süleyman Soylu: CHP'nin tutuklu gazeteciler raporunda 117 terörist var