Özel Haber

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere doğru giderken, siyasi partilerin yoğun hazırlıkları devam ediyor.

Adaylar da seçmenlerle buluşarak, projelerini tanıtıyor ve destek toplamak için yoğun çaba sarfediyor.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum da ilçe ilçe gezerek gençlerle, vatandaşla bir araya geliyor ve projelerini anlatıyor.

Kurum'a bu süreçte destek olan isimlerden biri de AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu oldu.

İçişleri Bakanı olarak görev yaptığı sürede suçlularla ve terör örgütü PKK'ya karşı vermiş olduğu mücadele ile, sel ve deprem afetlerinin yaşandığı bölgelerdeki çabasıyla tanınan Soylu, şimdi de İstanbul'da katıldığı programlarda partisine desteğini sürdürüyor.

"Ben Murat Kurum'u makamında tanımadım"

Soylu katıldığı bir parti toplantısında, geçtiğimiz dönem aynı kabinede görev yaptığı Murat Kurum'u nasıl tanıdığını anlattı.

Murat Kurum'un, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptığı dönemdeki çabalarına değinen Soylu, şunları söyledi:

"Ben Murat Kurum'u makamında tanımadım. Ben Murat Kurum'u Elazığ depreminde, Malatya depreminde, Giresun sel afetinde, Kastamonu-Bozkurt, Kastamonu-Çatalzeytin, Kastamonu-İnebolu, Sinop-Ayancık, Bartın-Ulus sel afetlerinde tanıdım. Ben Murat Kurum'u İzmir depreminde, Rize-Artvin-Arhavi sel afetlerinde ve Van-Başkale'de tanıdım. Ve ben Murat Kurum kardeşimizi coğrafyamızın en büyük yangınlarında, Antalya'da, Manavgat'ta, Muğla'da, Marmaris'te ve Milas'ta tanıdım. Ve ben Murat Kurum kardeşimizi, Zeytinburnu Belediyemizin, Zeytinburnu Belediye Başkanımızın ve aynı zamanda Zeytinburnulu hemşehrilerimizin desteğiyle ve yardımıyla beraber küremizin en büyük deprem felaketlerinden birisi olan 6 Şubat deprem felaketlerinde tanıdım."

"İnsan yolda ve yolculukta tanınır"

Soylu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"İnsan yolda ve yolculukta tanınır. Bize büyüklerimiz öyle söyledi. Çünkü yolun ve yolculuğun ne çıkaracağı belli değildir. Kötü mü çıkaracak iyi mi çıkaracak? Şer mi çıkaracak hayır mı çıkaracak? Zarar mı çıkaracak kâr mı çıkaracak? Hiçbir şey belli değildir. Ve Murat Kurum kardeşimiz, devletin kendisine vermiş olduğu imkanla, annesinin, babasının kendisini yetiştirmesiyle beraber, o bölgelerin hepsinde, biz gittiğimizde bize şunu söylediler, 'Bir daha bu şehir kendisine gelmez. Bu şehir bir daha imar edilemez.' Herkesin yüzü düşüktü, herkes boşluğa bakıyordu. Murat Kurum kardeşimiz onların hepsine şunu söyledi, 'Hiç merak etmeyin. Kayıplarınızı geri getiremeyiz. Ama Allah nasip edecek, şehrinizi eskisinden daha güzel yapacağız.' Allah onu da mahcup etmedi, Cumhurbaşkanımızı da mahcup etmedi, bizi de mahcup etmedi. "