ANKA

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), Kars Milletvekili Adem Çalkın ve muhalefet partilerinin milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Genel Kurul’da, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin 2. Bölümü üzerine yapılan görüşmeler sırasında Çalkın, bir konuşma gerçekleştirdi.

"Çok yaralı, bütün tuşlara basıyor”

Çalkın’ın konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Murat Emir söz alarak, “Kendi ağa babaları 6. Filo İstanbul’a çıksın diye eylem yaparken Deniz Gezmiş’ler Filistin’de antiemperyalizm mücadelesi veriyorlardı. Kimse unutmasın bunu. Çok yaralı, bütün tuşlara basıyor.” dedi.

“Birçoğu da kafayı çekip, bizim arkadaşlarımıza hakaret ediyor”

Çalkın ise söz alarak şunları söyledi:

“Bu gruplar çıkıyor AK Parti sıralarına dönüyor, birçoğu da kafayı çekip, bizim arkadaşlarımıza hakaret ediyor. Ağzına gelenleri söylüyor. Biz burada adabında bir cevap veriyoruz kalkıp bize 'saçma sapan' diye cevap veriyorsunuz, olacak şey mi? Biz yaralıyız evet, milletimize hizmet etmek için dertliyiz. Biz sadece susuyoruz, edebimizden.”

“Özür dilesin yoksa Meclis çalışmaya devam edemez”

Emir ise Çalkın’ın “birçoğu da kafayı çekip” ifadesine, “Burada birilerini bilerek itham ediyorsa çıksın söylesin yoksa özür dilesin. Uyarı cezası verin bunun üzerine Meclis çalışmaya devam edemez. Yoksa kapatırız bu Meclis’i.” sözleriyle tepki gösterdi.

“Sözümü geri alıyorum”

Çalkın ise tepkilerin ardından sözlerini geri aldı.

Çalkın, "Meclisimizin salahiyeti için söylediğim söz maksadını aşmıştır geri alıyorum." dedi.