Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgesine yardımlar devam ediyor.

Tekirdağ'da lise öğrencileri ve öğretmenler, Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen vatandaşlara yönelik battaniye ve kışlık kıyafet üretimi gerçekleştiriyor.

Afetzedeler için hazırlıyorlar

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ile öğretmenlerinin, deprem bölgesindeki afetzedeler için hazırladığı ürünler, AFAD koordinasyonunda yerine ulaştırılıyor.

Okul Müdürü Nesrin Erdinç Demirci, ülkede yaşanan deprem felaketinden dolayı derin üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.

"Kışlık kıyafet, bere ve battaniye üretimi yaptık"

Zor günlerin hep birlikte aşılacağını ve bunun için çaba gösterdiklerini aktaran Demirci, gösterdikleri çabaya değindi:

Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte çalışma yaptık. Deprem bölgesinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek, yaralarını sarmak ve birlik olmak için atölyelerimizde kışlık kıyafet, bere ve battaniye üretimi yaptık.

"Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz"

Çocuk ve yetişkinlere yönelik üretim yaptıklarını anlatan Demirci, öğretmen ve öğrencilerin oldukça güzel ürünler ortaya koyduklarını ve bunları bölgeye göndermekten mutlu olduklarını dile getirdi.

Moda Tasarım Teknolojileri Bölümü 11. sınıf öğrencisi Aysima Acar, depremzede vatandaşlara yardımcı olmak adına ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını ifade etti.

"Faydalı olabilmek son derece güzel"

Dikiş makinesinde çalışırken zaman zaman duygulandığını aktaran Acar, yaptıkları katkı dolayısıyla mutlu olduklarını anlattı:

Depremden dolayı çok üzüldük. Biz de katkı sağlamak istedik. Eşofman, bere gibi ürünler üretip, deprem bölgesine gönderdik. Faydalı olabilmek son derece güzel.

Öğrencilerden Kaan Geze, arkadaşlarıyla birlikte depremzedeler için güzel giysiler hazırlamaya çalıştıklarını dile getirdi.