TFF: Maçların yüzde 30 seyircili oynanmasını talep etmekteyiz
AA & Ensonhaber

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi ile Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri, federasyonun Riva'daki idari merkezinde bir araya geldi.

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Toplantıda 3 ana konuda karar aldıklarını aktaran Özdemir, koronavirüs önlemleri kapsamında seyircisiz oynanan futbol maçlarına taraftar alınması, yayıncı kuruluş beIN Sports'un sözleşme hükümlerine uymaması ve gündemde olan spor kulüpleri yasası ile ilgili talepleri olduğunu belirtti.

"FUTBOL SEYİRCİYLE OYNANINCA GÜZEL"

Futbol müsabakalarında tribünlere yüzde 30 oranında seyirci alınmasını istediklerini dile getiren Nihat Özdemir, "Futbol, seyirciyle oynanınca güzel. Bugüne kadar sadece localarımızda yüzde 50 kapasite kullanma kararını aldık ve bunu uyguluyoruz. Ancak bu yeterli değil. UEFA'nın da isteği olan yüzde 30 kapasiteyle seyircili maçların oynanmasını talep etmekteyiz." diye konuştu.

"SAĞLIK BAKANLIĞI VE BİLİM KURULUNA TALEBİMİZİ İLETTİK"

Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor'un Avrupa maçlarının olduğunu hatırlatan Özdemir, "Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, Sivasspor ise UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'mizi temsil etmektedir. Önümüzdeki hafta çarşamba günü Başakşehir'in Paris Saint-Germain ile, onu takip eden perşembe günü de Sivasspor'un İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımıyla maçları var. UEFA'nın kararı da ilgili ülkelerin resmi kurumları onay verdiği takdirde bu maçların yüzde 30 seyirciyle oynanmasıdır. TFF ve Kulüpler Birliği ortak olarak istediğimiz, Süper Lig, Türkiye Kupası, Avrupa Kupası müsabakaları ile kasım ayındaki 2 milli maçımızın yüzde 30 seyirci kapasitesiyle oynanması. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kuruluna bu talebimizi resmi olarak ilettik. Onun cevabını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

TFF: Maçların yüzde 30 seyircili oynanmasını talep etmekteyiz