Türk uzay yolcusu kim oldu? Bakan Varank'tan yeni açıklama! İşte uzaya gidecek Türk...

2023 yılında uzaya gidecek olan Türk vatandaşların kimler olduğu merak ediliyor. Kişilerin yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı biliniyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin açılış töreninde konu hakkında konuşarak uzay yolculuğu yapan ilk Türk'ün belli olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak

Varank, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu isimleri kamuoyu ile paylaşacağını ifade ederek şöyle dedi: "Türkiye, yüzüncü yılında bir vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna gönderecek ve bir Türk vatandaşı ay yıldız al bayrağımızı Uzay İstasyonu'nda en güzel şekilde temsil edecek. O da hayırlı uğurlu olsun diyorum."

Varank ayrıca TÜBİTAK'ın bilim insanlarına yönelik destek programları çerçevesinde son 20 senede uzay bilimleri alanında 169 kişiye 40,9 milyon TL destek sağladığını ifade etti ve uzay çalışmaları alanındaki 31 projeye de 30,2 milyon TL düzeyinde destek verildiğini söyledi.

"Ay'a değil Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilecek"

Varank seçilen Türk uzay yolcusu için "Gerekli eğitimlerini tamamladıktan sonra 2023 yılının ikinci yarısında bilimsel araştırma yapmak için Ay'a değil, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmesi planlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

.