Türkiye ile Mısır arasında yeni dönemin ilk adımı
AA

Mısır ve Türkiye tarafından atılan adımlar sayesinde iki ülke arasında yıllar sonra yeni bir sayfa açılıyor.

Geçtiğimiz ay canlı bir yayında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Mısır arasında, önce istihbaratlar arasında açılan kanalın, dışişleri bakanlıkları aracılığıyla devam etmesi konusunda mutabık olunduğunu belirtmişti.

Siyaset ve diplomaside bazen kırgınlıklar olabileceğini ancak ortak niyet konulduktan sonra ilişkilerin daha kolay ilerleyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Mısır Türkiye'den bir heyeti davet etti. Mayıs başında bir heyet Mısır'a gidecek." açıklamasında bulunmuştu.

HEYET KAHİRE'DE

Bu kapsamda Türk heyet, bugün Mısır'ın başkenti Kahire'ye gitti.

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Türk heyeti ile Mısır tarafı arasındaki görüşmelerin başladığını açıkladı. Siyasi istişareler, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Sanad Loza'nın başkanlıklarında gerçekleşitor

Türkiye ile Mısır arasında yeni dönemin ilk adımı VİDEO

Türkiye ile Mısır arasında yeni dönemin ilk adımı

İKİLİ İLİŞKİLERDE İYİLEŞTİRME

Dışişleri Bakanlığı görüşmelere ilişkin de açıklama yaparak, "İstikşafi görüşmeler iki ülke arasındaki ilişkilerin ikili düzeyde ve bölgesel bağlamda normalleşmesine yol açabilecek gerekli adımlar üzerinde odaklanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Türkiye ile Mısır arasında yeni dönemin ilk adımı

TÜRKİYE-MISIR İLİŞKİLERİ

Türkiye ile Mısır arasındaki diplomatik ilişkiler, 2013'ten bu yana karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde sürdürülüyor. Bu süreçte iki ülke dışişleri bakanları arasında çeşitli vesilelerle kısa görüşmeler gerçekleştirilirken, Mısır'ın Ankara Büyükelçiliğiyle İstanbul Başkonsolosluğu ve Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'yle İskenderiye Başkonsolosluğu faaliyetlerine devam ediyor.

Türkiye ile Mısır arasında yeni dönemin ilk adımı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)