DHA

Türkiye'nin gündemini aylarca meşgul eden fon davasında beklenen gün geldi.

Futbol dünyasında büyük yankı uyandıran dolandırıcılık davasında bugün, 4. duruşma görülüyor.

Ünlü futbolcuların adı fon davasında

Bankacı Seçil Erzan'ın yüksek kâr vadettiği futbolcular, milyon dolarlar kaybetti.

Bu isimlerin arasında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu, Semih Kaya, Emre Çolak, Selçuk İnan, Fatih Terim ve ailesi yer alıyor.

Zorla getirilme kararı

Toplam 21 kişinin dolandırıldığı olayda davaya katılması gereken futbolcuların gelmemesi halinde ise zorla getirilme kararı devreye girecek.

Muslera adliyeye gelen ilk isim

Bunun üzerine bugün gözler duruşma salonuna çevrildi.

İstanbul Adliyesi'ne ilk gelen isim ise Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera oldu. Muslera'ya avukatı Rezan Epözdemir eşlik etti.

Dava için Arda Turan da kardeşi Okan Turan ile birlikte İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Emre Belözoğlu'da duruşmada yerini aldı.

Kaptırılan paralar

Milyon dolarların havada uçuştuğu dolandırıcılık olayında tahmin edilen tahmini kayıp tutarı, Türk Lirasıyla 1 milyar 260 milyon TL civarında...

Seçil Erzan’ın dolandırdığı kişiler ve miktarları şöyle:

- Arda Turan: 13 milyon 900 bin dolar

- Emre Belözoğlu: 4 milyon 292 bin dolar

- Selçuk İnan: 1 milyon 535 bin dolar

- Nestor Fernando Muslera: 500 bin dolar

- Emrah -Emre Çolak: 3 milyon 212 bin dolar

- Buse Terim Bahçekapılı: 240 bin dolar

- Musa Mert Çetin: 75 bin dolar

Muslera'nın ifadesi ortaya çıktı

Öte yandan Galatasaraylı kaleci Fernando Muslera mahkemede tercüman aracılığı ile konuştu.

Bankadan arayıp teklifte bulunduklarını belirten Muslera şunları söyledi:

Herkese önce günaydın. Herkse merhaba. Daha önce tanıklık yapmıştık. 2011’de Seçil Erzan’ı tanıdım. Aralık 2022de para yatırmak için bana teklif geldi. Bankadan arayıp teklif de bulundular. Parayla ilgili finans müdür gibi üst düzey çalışanlar beni aradı. Denizbank’ın fon hesabıyla ilgilenen Seçil Erzan beni aramaya başladı.

Bir buçuk iki ay sürede yüzde 35'lik bir teklifte bulundular. Denizbank tarafından yapıldı. Florya Denizbank’tan 700 bin dolar hesabımı çektim. Musa Mert Çetin’e verdim parayı. Denizbank’ın merkezi yeri Levent’e parayı götürdüm. Elden götürdüm. Daha sonra Ziraat Bankası’ndan 500 bin çekip Denizbank’ın kapısının önünde elden verdim parayı.

"Seçil Erzan ile bağlantımı Musa bey sağladı"

Bana verilen para kendi yatırdığım paraydı. Anapara üzerinden bir kazancım olmadı. Seçil hanımın deprem vb. sebeplerle zamanı uzattı sürekli. Seçil Erzan ile bağlantımı Musa bey sağladı Galatasaray’da da tercümanlık yapmış biri güvendiği için güvendim. Sadece beni yatırım konusunda seçil ikna etmeye çalıştı. Bir başkası bu konuda beni ikna etmeye çalışmadı.

"Seçil Erzan bana fonda ünlü isimlerin olduğunu söyledi"

Yüzde 500 gibi bir vaat olmadı bana bankanın teftiş kurulunda yer alan rakam gibi. 700 bin dolar sonrası 500 bin dolar için de beni aradı Seçil ikna etmek için. Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu ismi dışında Seçil Erzan bana bu fonda ünlü isimlerin de olduğunu söyledi. Yatırım öncesi isim vermedi, yatırım yaptıktan sonra bana ünlüler var dedi. Bu ünlüler arayıp ulaşabileceğim isimlerdi. Sanığın etkin pişmanlıktan yararlanması istemiyorum. Şikayetçiyim.

"Kuzenimin fondan bahsetmesiyle başladı"

Muslera, savunmasının ardından duruşmadan ayrıldı.

Ardından Emre Belözoğlu söz aldı. Belözoğlu ifadesinde 4 milyon 290 bin dolar para verdiğini söyledi.

Fatih Terim'in damadı Volkan Bahçekapılı'yı kastederek sözlerine başlayan Belözoğlu şunları söyledi:

"Öncelikle herkese günaydın. Bizim adımıza savcılığa verdiğimiz ifade deli gibi kuzenimin fondan bahsetmesiyle başladı. Toplam 4 milyon 290 bin dolar verdim Volkan’a. Bankalarda işlem sürdüğü için zaman geçti. Bankada olan paralarımı topladım teslim ettim. Daha sonrasında daha fazla yatırım için aradı.

Kendi param vardı. Bana borçlarına binaen aldığım paralar vardı hepsi toplam bu kadar etti. Seçil ile yüz yüze 1 kere telefonla 2-3 kez görüştüm. Seçil hanıma ulaşamayınca bankaya gittim bana verilen kağıtlarla birlikte. Sonra müfettişler geldi. Hiç para alamadım geriye.

"Fatih Terim'le bu konuyla alakalı görüşmedim"

Volkan Bahçekapılı, kendisinin eşinin ve kayınpederinin parası olduğunu söyledi. Para batabilir gibi bir durum söylenmedi bana. Son olarak verdiğim 1 milyon dolarlık paranın dekontu gecikince olaydan şüphelendim. Bunun dışında ben bankacılık işlemi yaptığımı düşündüm. Dokümanları Volkan imzaladı. Şikayetçiyim. Davaya katılma talebim var. Ne zaman çağırırsanız geliriz. Fatih Terim'le bu konuyla alakalı görüşmedim."

"Fatih Terim fonunu ben duymadım"

Belözoğlu, hakimenin "Neden Fatih Terim'i dahil ettin?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Fatih Hoca büyüğümüz o sebeple dahil ettim. Fatih Terim fonunu ben duymadım daha önce Fatih Terim fonu ile ilgili bir cümle duymadım. Sonra olaylar olunca bu ifadeyi duydum..."

"Nefsime yenik düştüm"

Ardından Arda Turan söz hakkı aldı ve şu savunmayı yaptı:

"Herkese günaydın öncelikle hem kendi adıma hem Denizbank adına hem de arkamda oturan kadın adına üzgünüm.

Bu hanımefendi Florya’ya gelir işlem yapardı. Hayatının baharında arkasına bankasının gücünü almış bir hanımdı. Denizbank’ın sitesinde övgüyle bahsediliyordu. Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç faiz almamış biri olduğumu söyledim o da beni faiz olmadığına fon getirisi olduğunu söyledi. Ben de nefsime yenik düştüm.

13 milyon 900 bin dolar verdim 6 milyon 400 bin dolar getirdi bana yalan söyleyemem geri kalan paradan 4 milyon kazanacağız dedi. Kendim vicdani bir adamım deprem deyince para diyerek ısrar etmedim. Sonra gri listedeyiz dedi ona da tamam dedim.

"7 buçuk milyon kaybetmeme rağmen hakaret etmemeye çalıştım"

Denizbank’ın starı gibi gösterdi kendini. Asiye hanımdan hiç yanlış bir şey duymadım. Parayı neden elinden verdiğini söyledi. Para istedim. Annem hasta dedi ben Türk örf adetlerine bağlı biriyim. Öyle deyince geçmiş olsun dedim kapattım telefonu.

Hakaret etmedim ona hiç. 7 buçuk milyon kaybetmeme rağmen hakaret etmemeye çalıştım, kendisi de buna şahitlik edecektir. 11-12 parçada para şoförüm, kardeşim, çocukluktan beri yanımda olan arkadaşlarımla teslim edildi. Nominal diyor bir şeyler diyor anlamıyorum para sokmamız lazım sisteme diyordu aramızdaki para konusu buydu.

"Denizbank’ın üst düzey yöneticilerinin yönettiği bir fon dedi"

Fonda deprem ve gri liste nedeniyle sorun olduğunu düşündüm. Böyle bir durumdan hiç şüphelenmedim. Ulaşabilirdim Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’ya. Ancak Cumhurbaşkanına da ulaşabiliriz ama hemen her şeyde arıyor muyuz? Ben Seçil’e sordum banka müdürü olarak Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’ya ulaşma ihtiyacı duymadım.

Paraları ben teslim etmedim ancak bankada verilen paralar da var banka dışında da verilen miktar var. Fonda ödemelerin girişe göre olduğu söylendi mesela Muslera benden sonra girdiyse kârı benden sonra alıyor dendi bana. Denizbank’ın üst düzey yöneticilerinin yönettiği bir fon dedi bana Seçil.

"Fatih Terim'e danışmadım"

Denizbank çok konforlu bir yer her gittiğimde çok şükür Seçil Erzan beni odasında ağırlıyordu. Fatih Hoca bizim büyüğümüzdür. Florya şubesine gittiğimizde yanımızdaydı Emre ile gittiğimizde Hakan Ateş'le görüşmek için.

Fatih Terim’e fonla ilgili danışmadım iyi şeyler olduğunda değil kötü şeyler olduğunda danışılır."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)