Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sel bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgilendirdi

Geçen yılda da olduğu gibi bu sene de Karadeniz bölgesindeki sağanak yağışlar şiddetini sürdürüyor.

Kastamonu ve Sinop'ta etkisini gösteren yağışlar, hayatı olumsuz etkiliyor.

Yağış sonrası bazı derelerde taşkınlar meydana gelirken mahsur kalan vatandaşlar, botlarla ve helikopterle tahliye ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıklamalarda bulundu

AA'nın haberine göre; yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan geldi.

"Bölge halkımıza geçmiş olsun. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak gelişmeleri anbean takip ediyoruz. Görevimizin başındayız." ifadelerine yer verilen açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin taşkının yaşandığı ilk andan itibaren sahada olduğu kaydedildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sel bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgilendirdi

237 personel ve 142 makine ile müdahele ediliyor

Kastamonu'daki taşkın sonrasında 55 kamyon, 15 greyder, 17 yükleyici, 19 kanal kazıcı yükleyici, 4 ekskavatör, 7 treyler, 2 dozer, 20 kontrol aracı, 3 akaryakıt tankeri olmak üzere toplam 142 makine ile çalışmaların sürdüğü vurgulanan açıklamada, 207 personelin de sahada görev yaptığı bilgisi verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sel bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgilendirdi

Sel tahribatı nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı

Açıklamada, Kastamonu'da meydana gelen doğal afet sonrasında Cide-Şenpazar-Ağlı Yolu’nun köprü yapım çalışmalarının devam ettiği kesiminde servis yolu üzerinden sağlanan ulaşımın, yağışlar nedeniyle geçici olarak Derelitekke-Alacık Köyü Yolu’na aktarıldığı bildirildi.

Ulaşımın, Cide-Ağlı Yolu - Valay Köyü - Çınarlı Köyü - Tepeköy yolu üzerinden, Azdavay-Ağlı Yolu 13. kilometresinden de ulaşımın servis yolu üzerinden sağlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnebolu-Kastamonu Devlet Yolunun 28 ve 30. kilometrelerinde kalan kesimlerde hasar görmesi nedeniyle saat 07.00 itibariyle trafiğe kapatıldı.

Devlet Yolu'nda emanet makine parkıyla çalışmalara başlandı. Doğanyurt-İnebolu Devlet Yolunda bulunan Zarbana Köprüsü'nün yaklaşım dolgusunda meydana gelen hasar nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

Köprüde emanet ve yüklenici makine parkı ile başlatılan çalışmalara devam ediliyor. İnebolu-Çatalzeytin Ayrımı-Evrenye-Devrekani yolunda sel tahribatı meydan geldiğinden yol trafiğe kapatıldı.

Su seviyesinin düşmesinin ardından çalışmalara başlanılacak. Çatalzeytin-(Bozkurt-Devrekani) Ayrımı yolunda da yarma heyelanı sebebiyle yol trafiğe kapatıldı. Yüklenici firma makine parkı ile çalışmalarını sürdürüyor."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sel bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgilendirdi

Sinop'ta da çalışmalar devam ediyor

Sinop'un da şiddetli yağışın etkisinde kaldığı belirtilen açıklamada; 3 greyder, 5 yükleyici, 3 bakım kamyonu, 7 taşıma kamyonu, 2 pikap ve 3 ekskavatör olmak üzere toplam 23 makinenin sahada yoğun olarak çalıştığı, 30 personelin de çalışmalarına devam ettiğine dikkat çekildi.

"Yağışlar devam ederken, bölgede çalışmalara başlandı"

Sinop genelinde meydana gelen yoğun yağışlar sebebiyle, Türkeli-Ayancık Yolunun 35-36. kilometrelerinde dere yatağının yükselmesi sonucu yolun iki yönlü olarak trafiğe kapatıldığı kaydedilen açıklamada, "Ayrıca, yol üzerinde şev akıntıları ve döküntüler meydana geldi. Yağışlar devam ederken, bölgede çalışmalara başlandı. Ulaşım küçük araçlar için Çamurca-Yenigüler köy yollarından sağlanıyor." bilgisi verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sel bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgilendirdi